Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Informer optužuje: “Gotovina i Mesić provociraju Srbe pokazujući orla”

27.06.2018. 10:46
Informer optužuje: “Gotovina i Mesić provociraju Srbe pokazujući orla”


Srpske nezavisne dnevne novine Informer, jučer su se u svome internet izdanju okomile na hrvatskog generala Antu Gotovinu. Ovaj put ne zbog fantazmagoričnih izmišljotina da on zajedno sa zamjenikom kosovskog premijera Fatmirom Ljimajem priprema Albance za napad na sjever Kosova kako je to u istim ovim novinama objavljeno prije mjesec dana. Nego zato što je pokazao orla i to, kako kaže Informer, „u šiptarskom društvu“, spojivši svoju s rukom Alberta Laskua, gospodarstvenika iz Švicarske.
Pod naslovom „Ustaško-šiptarska koalicija! Gotovina i Mesić pokazivali albanskog orla i podržali Džaku i Šaćirija!“, list Informer je objavio tekst koji donosimo bez lektorskih intervencija:
„Nakon provokacija švajcarskih reprezentativaca Đerdana Šaćirija i Granita Džake na utakmici sa Srbijom kada su pokazivali dvoglavog orla i poremećenih izjava Fudbalskog saveza Albanije da će jednog dana imati reprezentaciju "velike Albanije", sada su se Šiptarima u njihovim bolesnim provokacijama pridružili i Hrvati – zločinac Ante Gotovina i Stjepan Mesić.
Albanski mediji objavili su fotografiju ustaškog zločinca Ante Gotovine kako rukama pokazuje šiptarskog orla, hvaleći se na sva usta kako imaju podršku Hrvatske!
Poznato je da  Tuđmanov  general Gotovina, rukovodilac  genocidne akcije Oluja, od ranije šuruje sa Šiptarima savetujući ih kako da po hrvatskom  receptu što uspešnije sprovedu  etničko čišćenje Srba!
Gotovina je u maju boravio u Prištini gde se susreo sa takođe ratnim zločincem, kome je kao i njemu suđeno u Hagu, Fatmirom Ljimajem, gde su razrađivali taktiku za  napad na sever Kosova!
Nažalost, Gotovina nije jedini u svojoj bolesti!  Potpuno otvoreno, bez ikakvog skrivanja, pridružio mu se i nekadašnji predsednik Jugoslavije Stjepan Mesić, pokazujući šiptarskog orla.
Mesić je poznat po svojim kontradiktornim izjavama, pa se  svojevremeno hvalio kako je sahranio bivšu Jugoslaviju, a zatim je na komemoraciji u Jasenovcu rekao da ako neko govori i peva kao ustaša onda je on ustaša, pa da li to važi i u ovom slučaju. Mesiću, jesi li Šiptar ako pokazuješ kao Šiptar?!“
Eto, da čovjek ne pročita, ne bi vjerovao da ovakvi tekstovi postoje u novinama i da postoje ljudi koji im vjeruju. Ali, postoje.
Jučerašnji Informer osim fotografija Mesića i Gotovine koji pokazuju orla, objavio je i jednu fotografiju hrvatskih navijača na kojoj svi također imaju prekrižene ruke simbolizirajući ovu leteću životinju – simbol Albanije. A ta je pak fotografija u listu komentirana sljedećim riječima: „Ugledajući se na svoje idole, bezbroj Hrvata je poput Gotovine i Mesića pružilo podršku Albancima, te se masovno slikaju sa šahovnicama pokazujući orla!“


„Srbomrsci nanjuše jedan drugog“
Na internetskom portalu srpskog lista Informer objavljena je i anketa u kojoj sudionici odgovaraju na pitanje „Zašto su se Mesić i Gotovina ujedinili sa Šiptarima?“. Ponuđena su im tri moguća odgovora: Top of Form
1. Srbomrsci uvek lako nanjuše jedan drugog, 2. Oduvek imaju zajedničkog neprijatelja, Srbe, i 3. Traže način da nas ponovo isprovociraju. S jučerašnjim danom (oko 18 sati), za prvi odgovor odlučilo se 44,23, za drugi 37,18, a za treći 18,59 posto ispitanika.