Monografije o 112. brigadi poklonjene novinarima Zadarskog lista

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
UZ 27. OBLJETNICU LEGENDARNE POSTROJBE
Prvi, ratni zapovjednik brigade Marko Čulina zahvalio je glavnom uredniku Selimoviću i svim članovima redakcije na izvrsnoj suradnji, kao i prvom glavnom uredniku lista Nedjeljku Jusupu koji je, inače, urednik monografije o 112. brigadi
Marin GOSPIĆ
Marko Čulina i Dušan Nikitović darovali su novinarima i urednicima lista primjerak monografije o putu 112. brigade

U povodu Dana državnosti i obilježavanja 27. obljetnice utemeljenja 112. brigade HV-a, redakciju Zadarskog lista jučer su posjetili Marko Čulina, prvi zapovjednik brigade, i njegov bliski suradnik i suborac Dušan Nikitović. Tom prigodom, Čulina i Nikitović darovali su novinarima i urednicima lista primjerak monografije o putu 112. brigade koja je pod autorstvom ovog dvojca objavljena s naslovom "Od dragovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja".

Glavni urednik lista mr.sc. Šenol Selimović zahvalio je gostima na suradnji koja već tradicionalno traje između naše redakcije i predstavnika brigade s ciljem očuvanja i njegovanja sjećanja na sve što su njezini pripadnici dali i žrtvovali u Domovinskom ratu, a poglavito na poginule borce koji su utkali svoje živote u samostalnost i slobodu domovine.

Već godinama, povodom obilježavanja obljetnica 112. brigade, Zadarski list objavljuje poseban prilog posvećen uspomeni na njezin ratni put i poginule pripadnike, a sljedeći prilog izlazi upravo u sutrašnjem broju Zadarskog, u ozračju 27. godišnjice osnivanja brigade.

Prvi, ratni zapovjednik brigade Marko Čulina zahvalio je glavnom uredniku Selimoviću i svim članovima redakcije na izvrsnoj suradnji, kao i prvom glavnom uredniku lista Nedjeljku Jusupu koji je, inače, urednik monografije o 112. brigadi.

Jusup je podsjetio na jednu činjenicu koja je nepoznata mlađim kolegama, a to je "povijesni" sastanak uskog kruga zadarskih novinara prije 25-26 godina u Petrčanima, na kojemu je uz njega bio i sadašnji urednik Selimović, a gdje je u tadašnjim ratnim uvjetima razmatrana ideja pokretanja Zadarskog lista.

Suradnja Zadarskog i 112. brigade se, naravno, nastavlja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno