Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Monografije o 112. brigadi poklonjene novinarima Zadarskog lista

27.06.2018. 11:16
Monografije o 112. brigadi poklonjene novinarima Zadarskog lista


U povodu Dana državnosti i obilježavanja 27. obljetnice utemeljenja 112. brigade HV-a, redakciju Zadarskog lista jučer su posjetili Marko Čulina, prvi zapovjednik brigade, i njegov bliski suradnik i suborac Dušan Nikitović. Tom prigodom, Čulina i Nikitović darovali su novinarima i urednicima lista primjerak monografije o putu 112. brigade koja je pod autorstvom ovog dvojca objavljena s naslovom "Od dragovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja".
Glavni urednik lista mr.sc. Šenol Selimović zahvalio je gostima na suradnji koja već tradicionalno traje između naše redakcije i predstavnika brigade s ciljem očuvanja i njegovanja sjećanja na sve što su njezini pripadnici dali i žrtvovali u Domovinskom ratu, a poglavito na poginule borce koji su utkali svoje živote u samostalnost i slobodu domovine.
Već godinama, povodom obilježavanja obljetnica 112. brigade, Zadarski list objavljuje poseban prilog posvećen uspomeni na njezin ratni put i poginule pripadnike, a sljedeći prilog izlazi upravo u sutrašnjem broju Zadarskog, u ozračju 27. godišnjice osnivanja brigade.
Prvi, ratni zapovjednik brigade Marko Čulina zahvalio je glavnom uredniku Selimoviću i svim članovima redakcije na izvrsnoj suradnji, kao i prvom glavnom uredniku lista Nedjeljku Jusupu koji je, inače, urednik monografije o 112. brigadi.
Jusup je podsjetio na jednu činjenicu koja je nepoznata mlađim kolegama, a to je "povijesni" sastanak uskog kruga zadarskih novinara prije 25-26 godina u Petrčanima, na kojemu je uz njega bio i sadašnji urednik Selimović, a gdje je u tadašnjim ratnim uvjetima razmatrana ideja pokretanja Zadarskog lista.
Suradnja Zadarskog i 112. brigade se, naravno, nastavlja.