U istražnom zatvoru D.G. kojeg sumnjiče da je kao 19-godišnjak počinio ratni zločin u Dobropoljcima

Slika korisnika valentinam
NAKON 25 GODINA UHIĆEN NA GRANICI
D.G. je zadržan u istražnom zatvoru po odluci suca istrage. Kako doznajemo, on je proteklih godina živio u Beogradu, a osumnjičen je da je kao 19-godišnjak sudjelovao u ubojstvu 83-godišnjeg Ante Ivkovića.
Adam VIDAS
Dobropoljci, selo u općini Lišane Ostrovičke

Na graničnom prijelazu u Vukovarsko-srijemskoj županiji uhićen je 44-godišnji D.G. iz Dobropoljaca koji je osumnjičen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Naime, kako saznajemo iz PU zadarske čiji su policijski službenici Odjela ratnih zločina dovršili kriminalističko istraživanje, 44-godišnjaka se sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

- 44-godišnjaka se sumnjiči da je u veljači 1993.godine u Dobropoljcima, zajedno s više drugih pripadnika neprijateljskih formacija sudjelovao u ubojstvu tada 83-godišnjeg mještanina. Nakon dovršenog istraživanja on je uz kaznenu prijavu zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva priveden sucu istrage Županijskog suda u Splitu, kazao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

D.G. je zadržan u istražnom zatvoru po odluci suca istrage. Kako doznajemo, on je proteklih godina živio u Beogradu, a osumnjičen je da je kao 19-godišnjak sudjelovao u ubojstvu 83-godišnjeg Ante Ivkovića.

U Dobropoljcima je ubijeno šestero članova familije Ivković, na području koje je bilo izvan područja ratnih operacija, a ubojice su im bili prvi susjedi. Riječ je o civilima, koji nisu imali veze s ratnim djelovanjem, a u svojim domovima ostali su vjerujući ljudima s kojima su do tad živjeli. Ubijene osobe su Mirko, Tomo i Stevanija te Zvonko još 1992. godine, dok su 1993. ubijeni Manda i Ante, za čije je ubojstvo sada priveden osumnjičenik.

Nezavisne novine pišu kako su rođaci uhićenog D.G., koji su s njim bili kada je uhićen na graničnom prijelazu Batrovci, kazali da je on bio upoznat o glasinama kako je umiješan u zločin, ali da im nije pridavao značaj jer je tada bio student u Banjaluci. 

Ocjena: 
Prosječno: 4.4 (5 glasova)