BILA HRVATSKA Bonačićev "Limit praznine" osvojio Ukrajinu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Otvorena izložba zadarskog fotografa u Lavovu
Izložbu u galeriji "Muzeja idea" u Lavovu su otvorili publicist Volodymyr Pavliv i vlasnik galerije Oles Dzyndra. "Limit praznine" je Bonačićeva mapa s više od četrdeset fotografija u crno-bijeloj tehnici, zajedničke tematike svijetlo-sjene
Izložbu su otvorili publicist Volodymyr Pavliv i vlasnik galerije Oles Dzyndra

Limit praznine naziv je izložbe zadarskog fotografa Aleksandra Bonačića koja je preksinoć otvorena u ukrajinskom Lavovu. Izložbu u galeriji "Muzeja idea" su otvorili publicist Volodymyr Pavliv i vlasnik galerije Oles Dzyndra. "Limit praznine" je Bonačićeva mapa s više od četrdeset fotografija u crno-bijeloj tehnici, zajedničke tematike svijetlo-sjene.

Bonačić niz godina surađuje s umjetnicima u Ukrajini pa je to i rezultiralo pozivom galerista Olesa Dzyndre.

Aleksandar Bonačić se fotografijom bavi 20- tak godina što je rezultiralo s devetnaest samostalnih i preko dvadeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je likovne udruge "Zadart", udruge "Bila Hrvatska" i foto grupe "5.exe" čiji je i pokretač te redovno izlaže na zajedničkim izložbama. Bonačić je jedan od najplodnijih zadarskih fotografa, ali koji više naginje ekspresionizmu crno-bijelog svijeta, nego reduciranom manirizmu u kojoj glavnu ulogu ima predodređena ornamentika. No ništa manje jak, Bonačić je i u color-fotografiji, ali se u umjetničkom izričaju više priklanja školi starijih zadarskih fotografa.

Ukrajinska izložba samo je potvrda već ucrtanog Bonačićevog fotografskog puta u kojem detalj u vremenu nije uhvaćeni dokument već  poticaj novim umjetničkim promišljanjima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno