Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

[FOTO] Rade Šimičević: “Nikada ne odustajte od svojih snova!”

27.06.2019. 13:10
[FOTO] Rade Šimičević: “Nikada ne odustajte od svojih snova!”


Jednom godišnje, već tradicionalno, crkva svetog Donata postaje posebno mjesto. Mjesto prošlosti i budućnosti jer je i danas,  najpoznatiji zadarski spomenik kulture, bio mjesto svečane  dodjele maturalnih svjedodžbi učenika poznate zadarske Gimnazije Vladimira Nazora koji s tom potvrdom "ispita zrelosti", kreću na  put dalje, u neke nove životne izazove.
Osim što je bilo svečano i dostojanstveno kako i priliči jedinstvenom životnom trenutku, bilo je i posebno emotivno, osobito za roditelje koji su i svojim fotoaparatima željeli zaustaviti i ovjekovječiti  taj trenutak, svjesni kako je to nova stranica i u njihovom životu.
Nakon himne koju su u a capella izvedbi otpjevali učenici, maturantima se obratio i dugogodišnji ravnatelj ove škole Rade  Šimičević.
– Svake me godine podjela maturalnih svjedodžbi iznova veseli, a  osobito me veseli upravo činjenica da vam ih možemo uručiti u  predromaničkoj crkvi svetog Donata iz 9. stoljeća, ranog srednjeg  vijeka. To povijesno zdanje primjereno je i ovom velikom događaju  koji je za sve vas, ali i vaše roditelje – povijesni trenutak. Došli ste  uspješno do kraja jednog razdoblja u svom životu, a sav rad i trud  se isplatio. Sada će mnogi od vas dalje – sami. Otići ćete iz sigurnosti roditeljskog doma i ubuduće ćete mnogo puta biti u situaciji da  se snalazite, pa i neke za vas, vrlo važne odluke – donosite sami.  Neće biti lako. Ponekad neće ići glatko, ali to je život. Ja vam od  srca želim svu sreću na tom putu i savjetujem vam da nikada ne  odustajete od svojih snova. Sve se može ostvariti ako se čovjek dovoljno trudi i radi. Vi ste naša budućnost i ostanite tu, kako bismo  dalje gradili ljepšu i bolju Hrvatsku – poručio je maturantima ravanatelj Rade Šimičević te je potom svakome, od 136 maturanata  osobno, podjelio diplome i čestitao.