Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Stari i nemoćni u nehumanim uvjetima, na 35 stupnjeva!

27.06.2019. 08:02
Stari i nemoćni u  nehumanim  uvjetima, na 35  stupnjeva!


Redakciji Zadarskog lista javile su se obitelji korisnika Doma  za stare i nemoćne osobe Zadar s informacijom kako već više od godinu  dana na četvrtom katu, „pod pločom“ ne rade sve jedinice za hlađenje.


Na četvrtom katu pod pločom
– Još od prošle godine, ne rade sve jedinice za hlađenje. To nije novi  kvar već stara boljka ovog Doma. Pojedine sobe i hodnici na četvrtom  katu nisu klimatizirani, a cijeli kat je pod pločom. Možete li zamisliti kako je to preživljavati po ovim temperaturama i vremenu?! U sobama  naših članova obitelji zna biti i do 40 stupnjeva, a ne smijemo im napraviti propuh jer su to ipak stari i bolesni ljudi i od njega bi im bilo još gore,  kazali su nam putem telefona.
Navodno su se već nebrojeno puta obraćali ravnatelju Doma, Marku  Buljatu, koji još od prošle godine govori kako su jedinice u fazi popravka,  no taj popravak nikako da završi i da sve klime prorade, potužili su nam  se.
– Ravnatelj Buljat na svaku našu pritužbu kaže da se to popravlja te da  će sve biti riješeno, a naši članovi obitelji, nemoćni, slabi, i „pod  pločom“, dok se to ne popravi osuđeni su na nehumane uvjete života, s  obzirom na svoje zdravstveno stanje. Također, ne zna se kome je gore,  korisnicima ili radnicima. Zaista je neizdrživo, osuđeni su na saunu. Ne  znamo više što napraviti, kazali su nam članovi obitelji korisnika.


Buljat: Čekamo majstore
U razgovoru s ravnateljem Markom Buljatom potvrđeno nam je da  pojedine klime ne rade, ali i da je kvar prijavljen te da se svakog dana  očekuju majstori da isti kvar i otklone.
– Istina je da poneke klime ne rade, već samo ventilatori. Kvar je prijavljen firmi koja nam popravlja klime i svaki dan bi majstori trebali stići,  nadamo se u najkraćem mogućem roku, kazao je Buljat.
– Nije samo četvrti kat u pitanju, imamo problema i u "fizijatriji". Iako  su sve klime relativno nove, došlo je do kvara termostata, i sada čekamo  popravak. Nažalost, više od toga ne možemo. Radi se na otklanjanju kvara, kazao je Buljat.