Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadranin Toni Filipi za finale potiv Rusa Gadžimagomedova

27.06.2019. 07:46
Zadranin Toni Filipi za finale potiv  Rusa  Gadžimagomedova


Hrvatski boksač Toni Filipi osigurao je brončano odličje na  Europskim igrama u Minsku, koje su u njegovu sportu ujedno i Europsko prvenstvo. U četvrtfinalnom dvoboju teške kategorije (do 91 kg) Filipi je svladao Mađara Adama Hamorija odlukom bodovnih sudaca 3-2.  Mađar je tijesno dobio prvu rundu, naš se teškaš vratio u drugoj, da bi u  odlučujućoj, trećoj rundi, poljski sudac prevagnuo na stranu našeg boksača za ukupnih 3-2.
Ovo je druga medalja s Europskih igara za obitelj Filipi, na prvim Igrama u Bakuu 2015. godine broncu je osvojio njegov brat Josip Bepo Filipi,  također u teškoj kategoriji. Za kolajnu plemenitijeg sjaja Toni Filipi u petak treba pobijediti Rusa Muslima Gadžimagomedova.
– Zadovoljan sam, ali nije gotovo. Idemo dalje – rekao je Toni nakon  meča, na što se na dovezao njegov trener Tomo Kadić – Izuzetno smo  ponosni na medalju, a osobito što smo na Dan Državnosti osigurali  odličje.(h)
 


Milun u polufinalu
Uz Filipija je i hrvatski superteškaš Marko Milun ostvario rezultat vrijedan medalje. On se plasirao u polufinale Europskih igara u Minsku svladavši na bodove Gruzijca Miheila Bakthidzea s 5-0, a plasmanom u polufinale osvojio je najmanje i europsku broncu, s obzirom da je boksački turnir u Minsku ujedno i Europsko prvenstvo. Dvoboj Miluna i Gruzijca bio je vrlo damatičan, a okončan je prekidom krajem  druge runde zbog obostrane ozljede. Prema pravilima, zbrajali su se bodovi do prekida, a hrvatski boksač je slavio s 5-0 i došao do najvećeg uspjeha u karijeri. Milun  će u polufinalu boksati s Ukrajincem Viktorom Vikristom.