Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Očekuju da će biti najveće iznenađenje ovih izbora

28.06.2020. 09:00


Koalicija pod nazivom "Dosta pljačke" koju čine Akcija mladih, Nezavisna lista Stipe Petrine, Živi Zid, SIP i Promijenimo Hrvatsku, jučer se predstavila na Narodnom trgu.
Ovom prigodom, Ante Rubeša iz Akcije mladih je naglasio kako je riječ o koalicijskoj listi koja će se jedina boriti za interese "malog čovjeka", te za radnička prava, dok će najviše svoju borbu u Saboru usmjeriti prema korupciji, koja je najveća pošast današnjeg društva i koju svi redovno izbjegavaju.
U ime svoje nezavisne liste, i kao koalicijski partner, Stipe Petrina je objasnio kako je do ove političke suradnje došlo sasvim prirodno, jer da njegova lista i svi koalicijski partneri imaju zajedničke političke protivnike.
-Mi smo se ujedinili u borbi protiv zajedničkih protivnika HDZ-a i SDP-a, koji su na vlasti već 30 godina, ali i protiv lažnih trećih putova koji su se na političkoj sceni i ovoj izbornoj kampanji pojavili samo da bi obmanuli birače, poručio je Petrina, dodajući kako vjeruje u pobjedu jer da se kroz dugogodišnji rad i kroz borbu protiv korupcije dokazao građanima koji mu otvoreno pokazuju povjerenje i daju podršku.
-Da je plaća u Saboru nekih 5 tisuća kuna, vjerujem da bi svi oni koji ne žele raditi za javno dobro, već davno otišli iz politike, poručio je Petrina, ističući kako će koalicijsku listu "Dosta pljačke", birati oni kojima je dosta podcjenjivanja, te da je takvih u Hrvatskoj jako puno.
Korumpirano pravosuđe, kako je dalje objasnio Petrina najveći je problem društva, te je obećao kako će se dolaskom u Sabor prvenstveno boriti za njegovo uređenje, te da je pravno uređena zemlja temelj za daljnji razvoj društva, ali i privrede bez koje se ne može živjeti.
Prema riječima Marka Pupića- Bakrača, ova koalicijska lista prema istraživanjima javnog mišljenja već sada pokazuje kako su značajan faktor ovih izbora te da će na dan izbora biti najveće iznenađenje.
-Dolazi kraj lažnih proroka kao što je Božo Petrov, te nekakvih stranaka sa imenom i prezimenom. Počinje jedna nova priča oko koje će se okupljati slobodoumni ljudi u cijeloj Dalmaciji, poručio je Pupić-Bakrač.


Kalmeta: Glas treba dati ovdašnjim ljudima
Božidar Kalmeta bio je također na Narodnom trgu, uz predizborni štand HDZ-a. Kako je kazao, stigao je da bi pozvao birače svih generacija da ne nasjedaju na one koji samo prolaze kroz Zadar
-Svi oni pojave se jednom u četiri godine, dok traje kampanja. Obećavaju sve i svašta, a čime prođu kroz Sv. Rok ili odu prema jugu, zaborave Zadar i Zadarsku županiju. Nikada takvi neće se boriti niti lobirati za zadarske interese u Zagrebu, pokazalo se to i u dosadašnjem političkom životu, kazao je Kalmeta te dodao:
-Duboko sam uvjeren i siguran kako treba dati glas ovdašnjim ljudima s liste koji dijele sudbinu s građanima i žive ovaj Grad i Županiju petkom i svetkom.