U Radost i Sunce primljeno 271 dijete, 233 mališana neupisana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Završeni upisi u gradske vrtiće
Za vrtiće smo zaprimili 93 prijave, za jaslice 118, a za program predškole 46 prijava. Upisali smo ukupno 66 djece u vrtiće, 54 mališana u jaslice, a što se tiče predškolaca, njih upisujemo u rujnu. Ostalo je neupisano 28 mališana i 51 dijete jasličke dobi, a 23 prijave su bile neuvjetne, kazala je ravnateljica DV Sunce Ana Dunatov
Arhiva ZL
U kolovozu se, prema naputku Grada Zadra, povećava upisna kvota u vrtićima

Završeni su upisi u Dječji vrtić Sunce koji je u pedagoškoj godini 2019./2020. pohađalo ukupno 650 djece u jutarnjoj smjeni i oko 100 predškolaca, a za upis za pedagošku godinu 2020./2021. pristiglo 300-tinjak prijava.
- Za vrtiće smo zaprimili 93 prijave, za jaslice 118, a za program predškole 46 prijava. Upisali smo ukupno 66 djece u vrtiće, 54 mališana u jaslice, a što se tiče predškolaca, njih upisujemo u rujnu. Ostalo je neupisano 28 mališana i 51 dijete jasličke dobi, a 23 prijave su bile neuvjetne, kazala je ravnateljica DV Sunce Ana Dunatov napominjući kako roditelji čija djeca nisu upisana ne trebaju gubiti nadu jer se u kolovozu prema naputku Grada Zadra povećava upisna kvota, a jedan dio roditelja odustane, odnosno ne potpiše ugovor koji su u obavezi potpisati pa se na taj način oslobodi prostor za dodatne upise. Dunatov je pojasnila i kako sva djeca s liste neupisanih nisu nužno nezbrinuta te da ih jedan broj pohađa privatne vrtiće na području grada.
- Naše upisne kvote određene su prema standardima za države koje su bogatije od nas tako da vjerujem da će se i neupisana djeca upisati budući da upisi zapravo traju sve do 1. travnja iduće godine. Roditeljima čija djeca sada nisu upisana ponudili smo i opciju za poslijepodnevni kraći program kroz rješenje koje smo objavili i na našem web-u i na oglasnim pločama, dodala je Dunatov napominjući kako će roditeljima, zbog novih mjera koje je donio Stožer civilne zaštite, ponude za popodnevni kraći program uputiti i elektroničkom poštom.
Podatke za DV Radost nismo uspjeli dobiti do zaključenja ovog broja novine, a prema podacima objavljenima na web stranicama DV Sunce i Radost ukupno je upisano 271 dijete, neupisanih je 223, dok 61 prijava ne udovoljava propisanim uvjetima za upis.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno