U Zadru danas dva javna izborna sučeljavanja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Rasprave na teme gospodarstva i reforme javne uprave
Sučeljavanja upriličuju Koordinacija savjeta mladih RH i Savjet mladih Grada Zadra
Arif SITNICA
Sučeljavanja se upriličuju u Kneževoj palači

Koordinacija savjeta mladih RH i Savjet mladih Grada Zadra organiziraju danas u Kneževoj palači u Zadru dva tematska sučeljavanja na kojima će sudjelovati kandidati na parlamentarnim izborima i stručnjaci. Ova sučeljavanja upriličuju se u okviru 7. Kongresa savjeta mladih RH koji se od od 26. do 28. lipnja održava u Zadru. U Koordinaciji i Savjetu navode kako smatraju da je javni prostor pun nepotrebnih ideoloških prepucavanja te su na ovaj način htjeli skrenuti pozornost na ono bitno - gospodarstvo i reformu javne uprave.
HDZ i SDP još uvijek nisu poslali svoje predstavnike na ova sučeljavanja, ali organizatori ostavljaju mogućnost da će to ipak napraviti. Sučeljavanja se otvaraju uvodnim pozdravima u 14 sati, a od 14.15 - 15.45 sata održava se panel rasprava »Gospodarstvo, poduzetništvo i regionalni razvoj«. Sudjeluju Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas poduzetnika, izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju na Sveučilištu Sjever (Domovinski pokret), Ivica Ledenko, vijećnik u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije (MOST) i Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac (Fokus).
Od 16 - 17.30 sati zakazana je panel rasprava »Reforma lokalne i regionalne samouprave«. Sudjeluju prof. dr. sc. Ivan Koprić, predstojnik Katedre za upravnu znanost Pravnog fakulteta u Zagrebu, Miro Bulj, vijećnik u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije (MOST), Igor Skoko, vijećnik u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije (Pametno) i Ante Rubeša, vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije (Akcija mladih). Moderator obje panel rasprave je Damir Granić.
Inače, Kongres je okupio predstavnike iz 20 općinskih, gradskih i županijskih savjeta mladih iz svih krajeva Hrvatske. S obzirom ne epidemiološku situaciju, na Kongresu će se poštovati sve preporuke Stožera (ograničeni broj sudionika i udaljenost od 1,5 metra), a panel rasprave će se prenositi uživo na društvenim mrežama.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)