Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U Zadru danas dva javna izborna sučeljavanja

27.06.2020. 11:13


Koordinacija savjeta mladih RH i Savjet mladih Grada Zadra organiziraju danas u Kneževoj palači u Zadru dva tematska sučeljavanja na kojima će sudjelovati kandidati na parlamentarnim izborima i stručnjaci. Ova sučeljavanja upriličuju se u okviru 7. Kongresa savjeta mladih RH koji se od od 26. do 28. lipnja održava u Zadru. U Koordinaciji i Savjetu navode kako smatraju da je javni prostor pun nepotrebnih ideoloških prepucavanja te su na ovaj način htjeli skrenuti pozornost na ono bitno – gospodarstvo i reformu javne uprave.
HDZ i SDP još uvijek nisu poslali svoje predstavnike na ova sučeljavanja, ali organizatori ostavljaju mogućnost da će to ipak napraviti. Sučeljavanja se otvaraju uvodnim pozdravima u 14 sati, a od 14.15 – 15.45 sata održava se panel rasprava »Gospodarstvo, poduzetništvo i regionalni razvoj«. Sudjeluju Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas poduzetnika, izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju na Sveučilištu Sjever (Domovinski pokret), Ivica Ledenko, vijećnik u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije (MOST) i Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac (Fokus).
Od 16 – 17.30 sati zakazana je panel rasprava »Reforma lokalne i regionalne samouprave«. Sudjeluju prof. dr. sc. Ivan Koprić, predstojnik Katedre za upravnu znanost Pravnog fakulteta u Zagrebu, Miro Bulj, vijećnik u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije (MOST), Igor Skoko, vijećnik u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije (Pametno) i Ante Rubeša, vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije (Akcija mladih). Moderator obje panel rasprave je Damir Granić.
Inače, Kongres je okupio predstavnike iz 20 općinskih, gradskih i županijskih savjeta mladih iz svih krajeva Hrvatske. S obzirom ne epidemiološku situaciju, na Kongresu će se poštovati sve preporuke Stožera (ograničeni broj sudionika i udaljenost od 1,5 metra), a panel rasprave će se prenositi uživo na društvenim mrežama.