Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Popoviću u Unicsu za dvije godine dva milijuna eura!

Autor: Z L

26.07.2008. 22:00
Popoviću u Unicsu za dvije godine dva milijuna eura!


Marko Popović, hrvatski košarkaški reprezentativac, potpisao je dvogodišnji ugovor s ruskom momčadi Unics iz Kazana s kojom je Zadar lani igrao u ULEB kupu. Zadranin je drugi Hrvat u ovoj ruskoj momčadi za koju je nedavno potpisao i Krešimir Lončar. Popovićev ugovor vrijedan je nešto manje od dva milijuna eura za dvije godine, a reprezentativnom dvojcu prije definitivnog odlaska u Kazan preostaje obaviti još liječnički pregled.
Plasman reprezentacije na Olimpijske igre očito je dobro odjeknuo u košarkaškom svijetu, pa je zanimanje bogatih poslodavaca za hrvatske igrače naglo poraslo. Prije Unicsa, Popović je osim za Zadar igrao u mlađim kategorijama Cibone, potom se pod Toranj vratio igrati Euroligu, a nosio je i dres španjolske Pamese, litavskog Žalgirisa i turskog Efes Pilsena. Ugovor s Unicsom mu je definitivno posao karijere, toliki novac u košarkaškom svijetu obično se opisuje kao “nemoralna ponuda”.
Nova Popovićeva momčad lani je sezonu završila na trećem mjestu sve jače ruske lige u kojoj je nakon dugogodišnje vladavine CSKA očekuje značajan napredak Unicsa te dvaju moskovskih klubova, Dinama i Himkija, koji su ovog ljeta uložili veliki novac u pojačanja.
Inače, Unics u novoosnovanom Eurokupu (donedavno ULEB kup) u prvom pretkolu očekuje poljski Energe Czarni. Prođu li Poljake, Rusi će u drugom pretkolu igrati s Hapoelom iz Jeruzalema. Uspredbe radi Zadar se u Eurokup plasirao izravno, premda je proračun hrvatskog prvaka za ruske prilike smiješno mali.