Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Predovan: Dovoljno sam jak da se kandidiram samostalno

Autor: Nives Rogoznica

26.07.2008. 22:00
Predovan: Dovoljno sam jak da se  kandidiram samostalno


Predovan odlučno demantira spekulacije prema kojima bi se na lokalnim izborima trebao pojaviti u nekoj kombinaciji s HDZ-om
Prošlog tjedna održana prva sjednica Gradskog vijeća na kojoj je Željko Predovan glasovao, ne više kao član Hrvatske narodne stranke, već kao nezavisni vijećnik otvorila je kuloarske spekulacije o njegovom budućem političkom angažmanu među kojima i nagađanja o tome kako će se na sljedećim izborima pojaviti na HDZ-ovoj listi.
Predovan, međutim, takva nagađanja odlučno demantira. Na izravan upit hoće li se kao član ili kao nestranački kandidat, u bilo kojoj kombinaciji koju neposredni izbori omogućuju, pojaviti vezan uz HDZ,  odgovorio je “ni jedno ni drugo”.
– Dovoljno sam jak da se na izborima pojavim samostalno. Jedina je moja dvojba hoću li se ili neću uopće kandidirati, kazao je Predovan dodajući kako će njegova odluka ovisiti o tome  koliko će kvalitetnu ekipu imati sa sobom.
Predovan vjeruje da i unatoč bipolarizaciji političke scene koju se pokazali parlamentarni izbori i slučajeve nezavisnih lista, prvo one Stanislava Antića, pa potom i Grgurovićeve, koje su, iako na različite načine, omogućile HDZ-ov ostanak na vlasti, za nezavisne liste još uvijek ima šanse.
– Mora biti alternative. Svima onima koji ne misle da je vlast koju imamo sada ono najbolje što se može imati, treba ponuditi alternativu, optimističan je Predovan. Upitan je li s Draženom Grgurovićem razgovarao o mogućnosti sastavljanja zajedničke liste, Predovan odgovora kako takvog razgovora nije bilo.
Predsjednika županijskog HNS-a Željka Kurtova uopće ne zabrinjava činjenica što je njegov dugogodišnji stranački kolega napustio HNS. Isto vrijedi i za glasine o Predovanovoj navodnom sklonosti budućoj suradnji s HDZ-om.
– Predovan je svoje odradio. Imao je šansu koju nije iskoristio. Nije bio zadovoljan svojim rezultatima. Nikakvog drugog razloga njegovog odlaska ne vidim. Ako se stvarno pokaže da je razlog tome bio prelazak u HDZ, to će samo pokazati da HDZ igra najprljaviju moguću igru, ali neće im ni to pomoći, komentirao je Kurtov.
Kurtov, koji je nakon izbora za županijskog predsjednika stranke kao svoj prvi zadatak preuzeo o provođenje uspješnih izbora u zadarskoj podružnici stranke, tvrdi kako Predovanov izlazak ni na koji način nije uzrokovao daljnje odgađanje izbora novog zadarskog vodstva.
– Da nije ljeto, dosad bismo to već napravili. Kvalitetnih ljudi nam sigurno ne nedostaje, navodi Kurtov dodajući kako će se unutarstranački izbori u zadarskom HNS-u provesti već krajem kolovoza ili u rujnu.