Saša Martinović prvak Hrvatske

Slika korisnika admin
sasamartinovic
sasamartinovic

Međunarodni majstor Saša Martinović, 17-godišnji igrač ŠK Zadar, novi je juniorski prvak Hrvatske u šahu. Aktualni prvak Zadarske županije i već deset godina standardni igrač seniorske momčadi Zadra, naslov najboljeg u državi osvojio je na netom završenom turniru na Bjelolasici u konkurenciji 35 igrača iz cijele Hrvatske. Na do sada najjačem turniru za Prvenstvo Hrvatske na kojem su igrali najbolji juniori te kadetski prvaci i viceprvaci Hrvatske, Martinović je iz devet partija osvojio 7,5 bodova, isto koliko i drugoplasirani Zagrepčanin Iveković, dok je trećeplasirani također Zagrepčanin Greb osvojio šest bodova.

Zanimljivo da je ovo Saši osma titula prvaka Hrvatske, prva u juniorskoj konkurenciji čime je stekao pravo sudjelovanja na ovogodišnjem Europskom prvenstvu te dogodine na Svjetskom prvenstvu.

Inače, Martinovića koji je s pomlađenom seniorskom reprezentacijom Hrvatske u svibnju osvojio prvo mjesto na Mitropa kupu na Sardiniji, do kraja godine ga očekuju brojni domaći i inozemni turniri zaključno sa 15. jubilarnim Božićnim turnirom u Petrčanima. Od planova Saša kaže da mu je želja da sljedeće godine na 60. obljetnicu ŠK Zadar s klubom uđe u 1. HŠL.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno