Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Toni Kolega drugi u Hrvatskoj

Autor: Viktor Bogut

26.07.2008. 22:00
Toni Kolega drugi u Hrvatskoj


Toni je jako inteligentan igrač. Vrlo brzo dođe do onoga što trener traži od njega i brzo nauči sve nove pokrete – istaknuo je čelni čovjek Kali Marin Dundov
Kroz STK Kali u posljednjih šest godina zaista je prošlo mnogo djece, a klub se u vrlo kratkom roku izdigao na površinu stolnoteniskog svijeta u Hrvatskoj. Već nakon prve sezone u klubu je stvoreno nekoliko djevojaka koje su brzo ostvarivale zavidne rezultate na turnirima, pogotovo na razini Dalmacije.
– Pogrešno je reći da smo se orijentirali na rad s djevojkama, ali cure su brže došle do prvih rezultata, tako da smo na neki način postali poznati baš zbog toga rada s djevojkama – istaknuo je trener i jedan od ključnih ljudi u klubu Marin Dundov. Nakon početnog uspjeha igračica, s vremenom su se i dječaci počeli priključivati kolegicama na turnirima, a baš je Toni Kolega napravio najbolji rezultat.
– Osvojio je drugo mjesto na TOP-u 12, sezonu završio kao šesti najmlađi kadet u Hrvatskoj. Ipak, ne treba zaboraviti da će on i iduću godinu nastupati kao mlađi kadet, tako da će na ulaznoj rang listi biti drugi. Ispred njega će biti samo Emil Ernečić iz varaždinskog Željezničara. S njim Toni ima podjednak omjer pobjeda i poraza, a na zadnjem turniru ga je uspio pobijediti.
S obzirom da su Kali ipak manji klub, može li se Kolega zadržati u vrhu?
– Mislim da može. On je jako inteligentan igrač. Vrlo brzo dođe do onoga što trener traži od njega i brzo nauči sve nove pokrete. Uz to ga krase i fizičke predispozicije, pogotovo brzina, a ima volju za radom i napretkom.
Ipak, Dundov ističe da u Kalima igrač može doći do određene razine, a onda mora prijeći u neku jaču sredinu, barem što se tiče stolnog tenisa.
– Nama nedostaje uvjeta za rad kakvi postoje u drugim sredinama koje već godinama ulažu u stolni tenis. No, ni to nije najveći problem. Mi imamo samo jednog trenera i mali broj sparing partnera. Osuđeni smo sami na sebe. Stoga je teško napredovati u takvoj situaciji. Mi možemo razviti igrača do jedne razine, a onda ti igrači moraju prijeći u neki jači klub.


Naplata dobrog rada u Kalima
Toni Kolega je produkt dobrog rada u STK Kali. Otočni klub kroz posljednjih je nekoliko godina imao odlične rezultate u radu s djevojkama te se s vremenom promovirao kao najjači klub u Dalmaciji u radu s djevojkama. No, Toni Kolega ove godine je gotovo sustigao sve kolegice. U završnici sezone 2007./08. osvojio je drugo mjesto na TOP 12 najmlađih kadeta te došao na šesto mjesto rang liste. Ono što je za Kolegu najvažnije jest što će i iduće sezone nastupati u istoj kategoriji, odnosno što mu staž u najmlađim kadetima ne ističe. Stoga će automatski imati jednu od prve dvije pozicije na rang ljestvici. Uz srebro na TOP-2 12, Kolega ima zlato, srebro i broncu iz momčadskog dijela, a prva ambicija mu je da postane prvak u svojoj kategoriji. Iduća sezona će biti ona u kojoj bi se to moglo i ostvariti.