Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tajna veza klape Cambi i Ninjana

Autor: Katina Vrsaljko

26.07.2009. 22:00
Tajna veza klape Cambi i Ninjana

Foto: Sebastian GOVORČIN



Pozvali smo ih u Nin drugi po put zbog njihove izuzetne kvalitete, ali u prvom redu zbog prvog tenora Vlade Garića. Njegova dominacija u pjesmi uz pratnju višeglasja klape zvuči kao rajsko pjevanje, rekla je Mirjana Knežević, stručna suradnica za društvene djelatnosti Grada Nina
U okviru Ninskog kulturnog ljeta, u nedjelju je na ljetnoj pozornici kod crkve Svetog Križa koncert klape Cambi okupio više od 1.000 ljudi koji su uživali u višeglasju ove popularne klape.
Klapi Cambi gostovala je domaća klapa Kondura. U trajanju od sat i pol izvedene su najpoznatije klapske pjesme, a za kraj su ove dvije klape zajedno otpjevale popularnu pjesmu “Ružo crvena” što je popraćeno gromoglasnim pljeskom publike.
Osim izvođača i publike, cijelim događajem zadovoljni su i u Gradu Ninu, koji je organizator i pokrovitelj koncerta.
– Ima neka tajna veza između klape Cambi i ninske publike. Pozvali smo ih u Nin po drugi put zbog njihove izuzetne kvalitete, ali u prvom redu zbog prvog tenora Vlade Garića. Njegova dominacija u pjesmi uz pratnju višeglasja klape zvuči kao rajsko pjevanje, rekla je Mirjana Knežević, stručna suradnica za društvene djelatnosti Grada Nina te dodala kako je klapa Cambi osnovana prije dvadeset godina te da je proslavila klapsko pjevanje.
Ono što je zasigurno uveličalo koncert ovih vrsnih pjavača i upotpunilo samu atmosferu jest ambijent u kojem se sve odvijalo. Pozornica je pokraj crkve Svetog Križa koja datira iz 9. stoljeća, a uokolo crkve su arheološki ostaci starohrvatske arhitekture u najgornjem sloju.
U Ninu se zaista njeguje klapsko pjevanje, što potvrđuje program Ninskog kulturnog ljeta, koji uvijek sadrži koncerte klapa koje su na najvišoj razini u Hrvatskoj.
Tako će već slijedeću nedjelju na ovu istu pozornicu stati Vokalisti Salone, a 25. kolovoza blagdan sv. Marcele, zaštitnice Nina, obilježit će se koncertom klape Intrade.