Brod knjižara u Zadarskoj županiji

Slika korisnika admin
Autor: 
gavran
Miro Gavran, jedan od brojnih velikih domaćihknjiževnih imena koje će ugostiti Brod knjižara

Brod knjižara-Brod kulture plovit će od Krka do Makarske, od 31. srpnja do 14, kolovoza, a u Zadarskoj županiji posjetit će Starigrad Paklenicu, Pag i Sv. Filip i Jakov.

Brod knjižara će po prvi puta na turneji ugostiti, uz domaće autore, i velika svjetska književna imena. Tom prigodom u Hrvatsku dolazi jedan od najintrigantnijih ruskih autora, kvantni fizičar Vadim Zeland, poznat po hit seriji knjiga "Transurfing" koje su objavljene i u Hrvatskoj te poznati američki pisac znanstvene fantastike Bruce Sterling. Uz Zelanda i Sterlinga Brod knjižara ugostit će i slovensku spisateljicu Vanju Strle, švedskog pisca Richarda Swartza, te brojna velika domaća književna imena - Miru Gavrana, Slavenku Drakulić, Sanju Lovrenčić, Enesa Kiševića, Ludwiga Bauera i brojne druge autore.

Gostovanje stranih pisaca na turneji Broda knjižare predstavlja značajan iskorak u širenju programskog sadržaja ove velike i vrijedne hrvatske književne manifestacije te označava početak međunarodne suradnje s piscima i kulturama drugih zemalja.

Uz velika domaća i strana književna imena upravo u špici turističke sezone na Jadranu, za sve domaće i strane turiste, Brod knjižara će po prvi puta ugostiti i kazališnu predstavu i to Veliki svjetski teatar / El gran teatro del mundo, Pedra Calderóna da le Barce u režiji glumca i redatelja Jasmina Novljakovića i Enesa Kiševića. Predstava će se na palubi broda igrati svaku večer.

Na ovogodišnjoj turneji Broda knjižare zaplovit će i pobjednik natječaja za najbolju kratku priču, Robert Roklicer, koji će zajedno s urednikom i redaktoricom zbirke pod nazivom 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2010., Ludwigom Bauerom i dr. sc. Lidijom Dujić predstaviti najbolje kratke priče koje se u njoj nalaze. Javnosti će se također imati priliku predstaviti i ostalih 20 autora čije su priče objavljene u zbirci, a koji će gostovati u nekim od gradova pristaništa Broda knjižare.

Ovogodišnji program biti će obogaćen i blues-rock glazbom mlade zagrebačke grupe The Bullfrogs.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno