Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Okupljanje u Gorici postaje tradicija

26.07.2010. 22:00
Okupljanje u Gorici postaje tradicija


Pod nazivom “Zapivat ću nek’ se pisma čuje” u Gorici je održana druga večer folklora i starih običaja. Sudjelovalo je devet kulturno-umjetničkih društava i pojedinaca: Carza iz Poličnika, Gradina iz Polače, Sveti Ivan Glavosijek iz Raštana Donjih, Luzarica iz Pridrage, Sveti Lovre iz Vrsi, Promina iz Promine, Tkanica iz Okučana te domaćini KUD Sv. Ivan Krstitelj iz Gorice te guslar Jure Bobić.
Program je otpočeo blagoslovom u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Gorici, nakon čega se šarena povorka u narodnim nošnjama i glazbalima te barjacima KUD-ova uputila do mjesnog igrališta gdje je održan program. Okupljene članove KUD-ova te brojne Goričane i goste iz drugih mjesta, pozdravio je načelnik Općine Sukošan, Ante Martinac, koji i svečano otvorio Večeri, kao i predsjednica KUD-a Jelena Gulan, a program koji je uslijedio, vodila je Ana Marušić.
Kako nam je kazala Milena Batur iz KUD-a “Sv. Ivan Krstitelj”, želja domaćina je da se ova manifestacija pretvori u tradiciju i održava svake godine u čemu se dosad uspjelo.
– Nadam se da ćemo se održati i uspjeti i dalje u održavanju ovih večeri folklora. Posebno bih se zahvalila našoj Općini Sukošan koja nas je podržala i Zadarskoj županiji koja nam je omogućila sredstva, kao i svim mještanima i članovima moga KUD-a, istaknula je Milena Batur.