Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Pokislo otvaranje prvenstva

26.07.2010. 22:00
Pokislo otvaranje prvenstva


Krenulo je na bolje u drugom poluvremenu, no sasjeklo nas je isključenje Banovića u 62. minuti – kazat će Begonja
Otvaranje HNL-a za nogometaše Zadra nije prošlo najbolje. Poraz u Varaždinu od istoimenog protivnika najavio je sezonu u kojoj će se voditi grčevita borba za ostanak. Protiv Zebićevih nogometaša, osim konačnog rezultata, bilo je i pravo ljetno nevrijeme koje je donijelo neumoljivu kišu koja je padala cijelu utakmicu. U takvom okružju bolje su se snašli domaći nogometaši predvođeni Brezovcem koji je uspio dva puta iz prekida matirati Gluića i tako popločati svojima put do premijerna tri boda. Obraz Zadrana spasio je mladi 17-godišnji Luka Begonja koji je ušavši u 71. minuti do kraja utakmice uspio zabiti svoj prvijenac u HNL-u i tako ublažiti poraz svojeg kluba. Njemu je ova utakmica nakon posljednje protiv Zagreba u prošlom prvenstvu bila druga koju je odigrao u seniorskom dresu Zadra.
– Presretan sam zbog svog gola, ali kad momčad izgubi onda vjerujte da je to manje bitno. Ušao sam u 71. minuti u trenucima kad smo ostali s igračem manje i pokušali smo krenuti na sve ili ništa. U jednom takvom naletu prema golu Varaždinaca dobio sam loptu od Mršića na lijevoj strani varaždinskog šesnaesterca. Uspio sam progurati loptu kroz noge obrambenom igraču i nakon toga mi nije bilo teško pogoditi mrežu iza varaždinskog vratara. Šteta što nismo uspjeli u te posljednje četiri minute doći do izjednačujućeg pogotka što bi nam bila odlična uvertira pred prvi domaći ogled s Karlovcem.
Od početka ste loše stajali na terenu. Varaždin je izgledao kao momčad koja zna što želi dok kod vas su opet na vidjelo izašle neke stare boljke.
– Nije bilo dobro od početka utakmice. Otvaranje je jako bitno, a mi često znamo biti na tom početku mlaki što protivnik osjeti te kad si stalno u defenzivi onda nije jednostavno razviti onu igru koju znamo. Primili smo taj gol iz slobodnjaka polovicom prvog dijela, te je uz onakvu kišu koja je nemoljivo padala bilo teško povezati neku suvislu akciju. Jednostavno su Varaždinci bili bolji, brži i agresivniji u ovoj utakmici.
Drugi dio je bio malo bolji, ali opet nedovoljno da se kući vratite s pozitivnim rezultatom.
– Krenulo je na bolje u drugom poluvremenu, no sasjeklo nas je isključenje Banovića u 62. minuti. Taj drugi žuti koji je zaradio možda je bio malo preoštro sankcioniran od suca. Trener je naredio da se pokuša nešto napraviti naprijed i u posljednjim minutama smo se trgli, zabili gol. No, to je bilo sve što smo uspjeli napraviti.
Varaždin je već za vama, treba se okrenuti Karlovcu koji je prvi gost na Stanovima u novoj sezoni. Pobjeda se nameće kao imperativ, jer svaki kiks kući bi mogao značiti udaljavanje od misije ostvarenja ostanka u ligi.
– Malo nas je uzdrmao ovaj poraz u Varaždinu, jer smo htjeli krenuti s pozitivnim rezultatom u sezonu. Htjeli smo dočekati Karlovac neporaženi, ali bez obzira na sve moramo tražiti tri boda u toj utakmici. Mlada smo i vrlo perspektivna momčad te nas čeka mnogo iskušenja do kraja prvenstva. Ipak, u mislima nam je samo kako doći do tri boda protiv Karlovca i ako popravimo slabu efikasnost iz Varaždina imamo se pravo nadati pobjedi – kazao je mladi veznjak Zadra koji je u kratko vrijeme pokazao da Zebić itekako mora ozbiljno računati na njegove usluge, pogotovo u nedostatku plemenitih veznjaka u svojoj momčadi.
– Prezadovoljan sam s osobnom situacijom u momčadi. Iskoristio sam trenerovu priliku i na meni je da nastavim marljivo trenirati te u svakoj minuti na terenu pokazati da mogu igrati u ovoj momčadi. Nadam se da će biti još golova, ali više onih u pobjedama nego u porazima Zadra – za kraj je kazao Begonja.