Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Rasplesano Dugo Selo

26.07.2010. 22:00
Rasplesano Dugo Selo


U zabavnom djelu programa uz već poznate dugoselske mažoretkinje nastupili su članovi KUD-a Preporod, dok su posebnu pozornost plijenili članovi plesne grupe Lana koji su i svjetski prvaci u plesu te viceprvaci u pojedinim vrstama plesa


U sklopu projekta Prijateljski tjedan koji je Grad Biograd pokrenuo ove godine, proteklog se vikenda sa svojom gastroponudom te kulturno-umjetničkim programom predstavio prijateljski grad Dugo Selo.
Tim povodom u biogradskom Zavičajnom muzeju postavljena je izložba fotografija članova Fotokluba Pozitiv, a pod nazivom “Dugo selo u fokusu”. Svoje likovne uratke uglavnom ulja na platnu i tematikom mora, predstavili su i članovi Likovne udruge i to u biogradskom gradskom parku na Trgu Hrvatskih velikana. U večernjim satima na štandovima koji su za tu prigodu bili postavljeni na rivi mogli su se vidjeti unikatni vezovi te rukotvorine i suveniri izrađeni u domaćoj radinosti.
Od rukotvorina i unikatnih suvenira posebno su se istaknuli oni na štandu Dragice Banić i Davora Ivaka. Izrađeni od keramike, drva, stakla, bili su vrlo zanimljivi posjetiteljima, no posebnu je pozornost privuklo raspelo.
 – Ono je i posebno teško za raditi jer je u pitanju graviranje i slikanje na inoksu, kazala je Dragica, a sama  njegova težina potvrđuje da je riječ o doista posebnom uzorku.
Primamljiv štand bio je i onaj s medom, s proizvodima od meda i kolačima od meda i oraha koji su se mogli kušati, a i kupiti.
U zabavnom djelu programa uz već poznate dugoselske mažoretkinje nastupili su članovi KUD-a Preporod, dok su posebnu pozornost plijenili članovi plesne grupe Lana koji su i svjetski prvaci u plesu te viceprvaci u pojedinim vrstama plesa.