Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vatrogasci još uvijek bez sredstava

26.07.2010. 22:00
Vatrogasci još uvijek bez sredstava


Iako je Vlada RH osigurala sredstva u iznosu od 15 milijuna kuna za plaće vatrogasaca, DUZS preko kojeg se iz Državnog proračuna financira pola bruto plaće, još uvijek nije prebacio novac


I nekoliko dana nakon apela vatrogasnih zapovjednika priobalnih županija o problemima koje vatrogasnom sustavu stvara nepotrebno upletanje Državne uprave za zaštitu i spašavanje u njegovo funkcioniranje, situacija ostaje nepromijenjena.
Naime, tisuću radnika još uvijek nije primilo plaće za lipanj, 600-tinjak kombinezona s pratećom opremom još je uvijek neisporučeno, a osim gorućih problema vatrogasni sustav muči i ukidanje broja 93 i prijenos dojava o požaru na sustav 112.
Iako je Vlada RH osigurala sredstva u iznosu od 15 milijuna kuna za plaće vatrogasaca, DUZS preko kojeg se iz državnog proračuna financira pola bruto plaće, još uvijek nije prebacio novac. Druga polavica plaće, koju financiraju jedinice lokalne samouprave, odavno je uplaćena, no budući da DUZS nije odradio svoj dio posla, isplata nije moguća, pojašnjeno je na konferenciji.
Željko Šoša, vatrogasni zapovjednik Zadarske županije, rekao je da unatoč tekućim problemima građani nemaju nikakvih razloga za brigu, jer vatrogasne jedinice drže sve pod kontrolom.
Vatrogasci najavljuju da će uskoro još jednom javnost izvijestiti o problemima koji otežavaju funkcioniranje čitavog sustava.