Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Do desete titule preko superjake konkurencije

26.07.2011. 22:00
Do desete titule preko superjake konkurencije


Prvi veliki derbi Zadrani će imati u petom kolu


Kuglačko prvenstvo počinje 10. rujna, a u prvom kolu će Zadar ugostiti kuglače Rijeke, sastava koji je jedva zadržao prvoligaški status u prošloj sezoni. Riječani ne bi trebali biti prejak protivnik i potencijalna opasnost da uzmu bodove kuglačima Zadra na otvaranju prvenstva. Već u drugom kolu Zadrani idu u goste uvijek neugodnom splitskom Poštaru, sastavu koji je posljednjih nekoliko sezona redoviti “stanovnik” vrha ljestvice.
Prvi veliki derbi Zadrani će imati u petom kolu, a ono je na rasporedu 15. listopada. Tada će kuglači trenera Šime Mijolovića ugostiti novog prvoligaša, momčad Medveščaka 1958. Iako se radi o klubu koji se tek vratio u prvu ligu, Medveščak je, kako stvari stoje, jedan od glavnih favorita za osvajanje titule, s obzirom na to da su popunili sastav nizom kvalitetnih igrača. Tako je stigao najbolji igrač slovenske lige i pojedinačni svjetski viceprvak Mitja Gornik. Iz Zadra im je pristupio najbolji igrač Hrvatske lige Branislav Bogdanović, odlični Darko Kasumović, a od prije je tu i Primož Pintarič, slovenski reprezentativac i bivši igrač Zadra.
Osmo kolo donijet će Zadranima gostovanje kod Zaprešića, još jednog favorita za titulu. Momčad koja je i prošle godine bila Zadranima najveći favorit dovela je Vladimira Galjanića u međunarodnu klasu i na taj način krenula prema željenom cilju. Duo Galjanić – Damir Fučkar zaista izgleda opasno. Već kolo kasnije, 12. studenog u Zadru gostuje Konikom Osijek, jedan od najvećih hrvatskih klubova. Konikom je zadržao momčad od lani, gdje je imao niz kvalitetnih igrača koji su bili u samom vrhu izbora za najboljeg igrača lige, a iz gradskog rivala doveli su jako ime, Matka Bulku. I oni će s Bulkom biti izrazito jaki.
Do početka prvenstva ima više od mjesec dana, no momčadi su već počele s pripremama. Po svemu sudeći, čeka nas zanimljivo, jako i nezivjesno prvenstvo. Dugo Hrvatska nije imala toliko jakih klubova koji se bore za titulu. Titulu brane Zadrani. Do sada su je osvajali devet puta. Kao nitko u Hrvatskoj. Ipak, odlaskom Bogdanovića zadarski sastav je oslabljen, iako Stanko Čota, njegova zamjena stigla iz Poštara, nije slab igrač. No teško je nadoknaditi najboljeg igrača lige, pogotovo kad on prijeđe kod najvećeg konkurenta. S druge strane, svi će napadati Zadar jer, na kraju krajeva, vjerojatno je konkurentima dosadilo gledati Ukalovića, Baljka i ekipu kako iznova slave titulu prvaka. No ovaj put zaista neće biti lako, a nećemo puno pogriješiti ako kažemo da Zadar nakon dugo vremena možda i nije najveći favorit za titulu.


 PRVA KUGLAČKA LIGA




Raspored prvog kola (10. rujan): Zadar – Rijeka, Medveščak 1958 – Konikom Osijek, Trilj – Zanatlija, Velebit – Novska, Zaprešić – Poštar, Kandit Premijer – Grmoščica