Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Luka Bebić se oporavlja, već bi htio kući

26.07.2011. 22:00
Luka Bebić se oporavlja, već bi htio kući


U dogovoru s predsjednikom Sabora odlučit će se o njegovu daljnjem boravku u bolnici te o daljnjim dijagnostičkim postupcima”, ističe se u priopćenju Ministarstva zdravstva. “Luka me nazvao, pa smo malo popričali. Ma dobro je on, već bi htio kući”, rekao nam je jedan Bebićev kolega


Predsjednik Sabora Luka Bebić brzo se oporavio i jučer je već bio pokretan, u KBC Split primao je brojne posjete i telefonski razgovarao sa stranačkim kolegama i prijateljima. Zašto je Bebiću u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima pozlilo još se točno ne zna, ali liječnici su nakon pretraga odbacili mogućnost da je pretrpio infarkt ili, pak, moždani udar. Ministarstvo zdravstva izvijestilo da je predsjednik Sabora mirno proveo noć nakon čega je nastavljen dijagnostički postupak.
“U dogovoru s predsjednikom Sabora odlučit će se o njegovu daljnjem boravku u bolnici te o daljnjim dijagnostičkim postupcima”, ističe se u priopćenju Ministarstva zdravstva. “Luka me nazvao, pa smo malo popričali. Ma dobro je on, već bi htio kući”, rekao nam je jedan Bebićev kolega.
Premijerka Jadranka Kosor osobno je posjetila predsjednika Sabora, a dva sata prije njezinog dolaska u bolnicu, preko Hine je priopćila da ide kod Bebića. SDP-ovac Arsen Bauk koji je izabran u 10. izbornoj jedinici kao Bebić došao mu je u posjet, a da nije prethodno o tome informirao novinare.
Svojih pet minuta slave i jučer je koristio ravnatelj KBC-a, predsjednik splitskog HDZ-a, Dujomir Marasović koji je nastavio izvještavati novinare o Bebićevom zdravstvenom stanju. Njegova izjava u ponedjeljak da predsjednik Sabora “može umrijeti za 15 minuta, a može mu i biti bolje”, izazvala je zgražanje i u HDZ-u i među članovima Bebićeve obitelji.
– Dok je ministar Darko Milinović odlično sve odradio i pravovremeno točno informirao medije, Marasović je unosio zbrku. Zamislite kako nam je bilo kad smo čitali njegove nevjerojatne izjave, rekao nam je jedan član Bebićeve obitelji. “To je Duje. Time je sve kazano”, ustvrdio je naš sugovornik iz HDZ-a kojem su dobro poznati Marasovićevi “suptilni” javni nastupi.