U vrtićima ima mjesta za sve

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Cijena vrtića je 700 kuna mjesečno

Nakon što su se tijekom travnja i svibnja u zadarskim Dječjim vrtićima "Radost" i "Sunce" zaprimale prijave za upis u novu pedagošku 2011./2012. godinu, odnedavno je na oglasnim pločama upravnih zgrada vrtića "Radost" i "Sunce" te na web stranicama objavljena rang lista upisane djece. Prema tim rezultatima vidljivo je da će baš svako dijete biti upisano u vrtić i to zahvaljujući ovogodišnjim novitetima. Naime, za razliku od prošlih godina kada je broj prijavljene djece često bio čak i dvostruko veći od raspoloživih slobodnih mjesta, sada je situacija znatno povoljnija, što je rezultat objedinjavanja natječaja za gradske dječje vrtiće, ali i gradskog sufinanciranja privatnih vrtića.

- Ove godine je upisano 420 djece i to 250 u Dječji vrtić 'Radost' i 170 u 'Sunce'. Razlog ovoj razlici u broju djece je otvaranje novog vrtića na Višnjiku, koji pripada "Radosti", a u koji je upisano stotinu djece. Neupisano je ostalo tek 50-ak djece, ali za sve njih će sigurno biti mjesta u privatnim vrtićima. Sigurno je stoga da ove godine nećemo imati neupisanih i to zahvaljujući sporazumu s privatnim vrtićima prema kojem se oni obvezuju da će upise vršiti po istim uvjetima kao i gradski, odnosno po cijeni od 700 kuna mjesečno, pri čemu Grad sufinancira plaće tamošnjih odgojitelja, pojasnio je Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra.

Nekić je također napomenuo da Dječji vrtić "Radost" pohađa ukupno 940 djece, od čega je 150 predškolaca, dok je u "Sunce" upisano ukupno 800 djece, među kojima je 80 predškolaca. Istaknuo je da je u gradu ukupno 20 privatnih vrtića koje sufinancira Grad, a čiji je ukupan kapacitet 900 mjesta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno