Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Velebit priprema potpuno novu momčad

26.07.2011. 22:00
Velebit priprema potpuno novu momčad


U svim linijama treba nadomjestiti kvalitetne igrače koji su otišli, a za to će nam trebati vremena kako bi se to sve posložilo na najbolji mogući način, jer je dosta mladih, nadarenih igrača koje treba pratiti i usmjeravati – ističe trener Vlado Mandić


Sedam dana već traju pripreme nogometaša Velebita, benkovačkog trećeligaša, pod vodstvom trenera Vlade Mandića. Trenira se dobro, a radi se dva puta dnevno.
– Prvi strijelac Leonardo Barnjak već je otišao u Austriju, Vjekoslav Švađumović je ostao u Slavonskom Brodu, Ante Radeljić je u Mosoru, Stipe Šoša u Kandi, Marin Dujmović ima poslovne obaveze, a Šime Gregov je definitivno u Hrvatskom dragovoljcu. U momčadi nisu ni Josip Ivković i Marko Rogić. To je velik broj igrača koje će biti teško nadomjestiti, no ne i nemoguće. K nama su došli Neven Ercegović iz Dinare, Marin Batur iz Raštana te dva igrača iz Hajduka Pridrage, Denis Remšak i Ante Zubčić. Stigao je i Stipe Vujović koji je bio već kod nas i vratar Ivan Karačić, a tu su Marin Mitrović junior Zadra i Marko Ćerina, junior Hajduka, te Ivan Deur, junior Šibenika. Također s nama trenira nekoliko naših juniora i kadeta – objašnjava Mandić, napomenuvši da se u Benkovcu stvara potpuno nova momčad.
– U svim linijama treba nadomjestiti kvalitetne igrače koji su otišli, a za to će nam trebati vremena kako bi se to sve posložilo na najbolji mogući način, jer je dosta mladih, nadarenih igrača koje treba pratiti i usmjeravati. Kompletne pripreme odradit ćemo u Benkovcu. One su podijeljene u tri faze. Prva je pri kraju, ona bazična gdje radimo na stjecanju snage i izdržljivosti. Druga je uigravanje i odigravanje prijateljskih utakmica.
Bili ste treći prošle godine. Ambicije u novoj sezoni?
– O pojačanjim koja će, nadam se, doći ovisit će i naše ambicije. Nužna su nam tri kvalitetna igrača na koje se možemo osloniti i to na poziciji napadača, desnog boka i stopera. Ako ih dobijemo, kroz pripremne odigrane utakmice vjerujem da ćemo uigrati sastav kako bismo mogli i ove godine igrati dobro i biti respektabilan tim.
Odigrali ste i prvu pripremnu utakmicu?
– Odigrali smo utakmicu s juniorima Šibenika, a moj dojam je da smo defenzivno slabo odigrali. Nije to niti blizu onoga što tražim. S druge strane, napadački je to dobro izgledalo.