Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zubčić četvrta, Borović deveta

26.07.2011. 22:00
Zubčić četvrta, Borović deveta


Na 11. Olimpijskom festivalu mladeži u turskom Trabzonsporu u finalu atletskih natjecanja nastupile se dvije članice AŠK – Zadar Lucija Zubčić i Paola Borović. U skoku u vis Zubčić je ugodno iznenadila osvojivši izvrsno četvrto mjesto s preskočenih 175 cm. Zlatnu medalju osvojila je francuskinja Delophonte (182), a drugo i treće Kallenou sa Cipra i Grozav iz Rumunjske sa visinom 179 cm. Da je Lucija ponovila svoj najbolji rezultat (180) bila bi druga. Plasman Lucije Zubčiću u visu je do sada nabolji od hrvatskih sportaša koji nastupaju u Turskoj.
U finalu troskoka Paola Borović je osvojila deveto mjesto sa daljinom 12.24 m. U prvoj je seriji doskočila na tih 12.24, u drugoj je prestupila, a u trećoj je skočila 12.14 m. Sa svojim rekordom od 12.83 u Trabzonu bi bila četvrta.
– Rezultatima koje su postigle Lucija i Paola možemo biti zadovoljni. Nažalost Lucija je osvojila u sportu najnezahvalnije četvrto mjesto. Bila je blizu medalje no ovaj put nije uspjela. Usput, ponovila je plasman Ines Ikić od prije dvije godine u Finskoj kada je također bila četvrta. One su još mlade i neiskusne jer im je ovo bilo tek drugo veliko natjecanje, a iskustvo je ipak jako važno – ističe trener u AŠK – u Zadar Ivica Šola.