Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zubović: Žalosno je da se ovako nešto radi u srcu turističke sezone

26.07.2011. 22:00
Zubović: Žalosno je da se ovako nešto radi u srcu turističke sezone


Dabo je najavio da će on sagraditi zid, pa da ćemo vidjeti kako će novi klub raditi
Slušajući gradonačelnika Novalje u petak 22. 7. 2011. godine na Radio postaji Pag kako obmanjujem javnost i dajem neodmjerene izjave o posezanju za tuđim teritorijem, odlučio sam se ovim pisanim priopćenjem dati istinite informacije javnosti zbog čega je gradonačelnik Novalje ovako nervozno i lažno reagirao.
Kada govorimo o obmanjivanju javnosti, ne znam čime sam to javnost obmanuo kada sam rekao da se na granici između Kolana i Novalje, tj. na pomorskom dobru plaže Zrće i Katarelac gradi zid i postavljaju ograda i zaštitari, kada su to i zabilježile kamere Nove TV. Ni u jednom trenutku nisam spominjao nikakve pretenzije za tuđim teritorijem, jer mi to nije ni u primisli. Stoga, kada netko priča o demagogiji i zamagljivanju, onda neka najprije pogleda sebe pa će možda saznati istinu, a istina je sljedeća.
Dabo se nije javljao
Kada mi je gradonačelnik Novalje prije otprilike dva mjeseca nazvao na telefon i pitao što to radim na plaži Katarelac a da njega o tome nisam obavijestio, odgovorio sam mu da ja ne radim ništa već firma koja je dobila koncesiju od Općine Kolan te da ni on mene ništa ne pita kada Grad Novalja nekom na svom prostoru daje koncesiju ili suglasnost za obavljanje gospodarske djelatnosti, što je potpuno zakonito. Ljutito je odgovorio da će on sagraditi zid, pa da ćemo vidjeti kako će novi klub raditi, na što sam mu odgovorio: “Pa i mi moramo od nečega živjeti.”
U utorak 19. 7. 2011. godine, kada se zid počeo graditi, nazvao sam gradonačelnika Novalje na mobitel kako bismo spriječili taj važan čin postavljanja ograde i zaštitara te zabrane komunikacije između dviju plaža Zrća i Katarelca, ali se on nije javljao na moj poziv. Interesantno je i to kada dotični govori o neadekvatnoj komunalnoj infrastrukturi i opremljenošću kluba NOA te strahu o mogućnosti zaraze, kako nema organiziranog čišćenja javnih površina i odvoza smeća.
“Kada te vidim, nabit ću te!”
Sve to je, gradonačelniče, laž i obmana, jer vrlo dobro znamo da to funkcionira na visokoj razini, u što sam se i osobno uvjerio. Spominjanjem prostorno planske dokumentacije i upućivanjem institucijama na znanje što se radi, još je jedan dokaz licemjerstva gradonačelnika Novalje koji je poznat kao veliki legalist i poštovatelj prostornih planova. Naravno, ako je nešto nelegalno sagrađeno u prostoru, treba se ukloniti. To sam zagovarao i zagovarat ću i dalje, jer nam je to i zakonska obveza. Uistinu je žalosno da se ovako nešto radi u srcu turističke sezone i prijeti telefonski meni kao kolegi riječima: “Kada te vidim, nabit ću te i ovo je zadnji put da se ti i ja čujemo!” Ovog nabijanja se nimalo ne plašim, kao ni bahatosti i veličine koju demonstrira dotični. Prema tome, ako se je gradonačelnik Novalje prepoznao u mojoj izjavi da se ne radi o političkim već o osobnim interesima, to je njegov problem.
Štitit ćemo interese Kolana
Želim stoga ukazati na to da je ružno postavljanje bilo kakvih zidova i prepreka za slobodno komuniciranje na javnom dobru i nikakvih drugih namjera nemam, a posebno ne svađalačkih. Upravo zbog toga neshvatljiva mi je ovakva reakcija gradonačelnika Novalje.
Na kraju svima onima koji misle da je ovo politički ili svađalački potez sa strane Općine Kolan poručujem da ćemo i u budućnosti činiti sve kako bismo štitili interese Općine Kolan, jer to nam je to obveza i zakletva te nema govora o svađanju, nego poziva na zajedništvo svih otočana.
Načelnik Općine Kolan
Josip Zubović