Riva kao velika morska diskoteka (FOTOGALERIJA)

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Preko 2.500 ljudi skakalo je jučer u more sa zadarske rive na ovogodišnjem, osmom po redu DM Millennium jumpu. Prvi skok je bio u 14,30 sati, a do zaključenja događanja sudionici su organizirano skakali četiri puta, u 15,20, u 17 i nešto prije 18 sati. Dakako, uz nebrojen put samostalnih skokova, uz jedan međuskok te uz obilje dobre atmosfere i pozitivne energije, koje jučer, kao uostalom ni svih predhodnih godina nije manjkalo.

Iz dva reda

Gusto natiskani skakačice i skakači, uglavnom mlađa populacija, uz koji izuzetak poput najstarije skakačice 83-godišnje Ester Brajković, u toj su mjeri uživali u skokovima i svim ostalim popratnim aktivnostima poput zajedničkog fotografiranja, plesa, ili, pak, fitnessa na otvorenom, da je zadarska riva jučer popodne nalikovala na ogromnu morsku diskoteku. Glazba je trešala s ogromnih zvučnika postavljenih uz binu na centralnom gradskom mulu i to ne samo u djelokrugu odvijanja događanja već i mnogo, mnogo šire, doprinoseći "ludoj" atmosferi, koja je već uobičajeno postala zaštitni znak jumpa.

Dobroj atmosferi doprinijela je i voditeljica Irina Čulinović koja je imala zadatak ne samo zabaviti sudionike već im davati i direktive kada će i kako skočiti. S obzirom da je ove godine udvostručen broj sudionika u odnosu na početke jumpa, skakalo se iz dva reda pa je bilo važno organizirati skokove na taj način da se ne bi tko povrijedio.

Skakali i stanovnici Gunje

Isto tako, skokovi nisu bili "obični", prvi je skok bio na noge u majicama generalnog sponzora događanja DM-a, drugi skok je bio dvostruki domino za nagradu, treći skok je bio Nivea domino s loptama, a četvrti i zadnji skok na - bombu. Spretni skakači su imali priliku demonstrirati i svoje umijeće skakanja na salto na međuskoku - salto domino. Posljednjem grupnom skoku predhodilo je i slaganje natpisa tijelima, a program je nastavljen koncertom grupe Pussycats. Ovogodišnji Millennium jump je ugostio i sudionike iz Gunje, koji su tri dana boravili u Zadru, dok je humanitarni aspekt događanja realiziran kroz školu plivanja polaznika Dječjeg vrtića Latica kojima je doniran i dio prihoda od kotizacija. Kako bi zabava na suncu bila sigurna, čak 10 dermatologa bilo je na raspolaganju svim gledateljima i sudionicima događanja koji su htjeli besplatno pregledati kožu. Događanje je privuklo i veliki broj stranih državljana, no prednjačili su ipak domaći kojih je bilo oko 80 posto, kako je to naglasila jedna od članica organizacije Goga Štorić. Zadrani ove godine nisu čekali zadnji dan da nabave svoju akreditaciju za skakanje, kao što su to običavali predhodnih godina, već su gotovo sve akreditacije nabavili već prvog dana njihovog puštanja u opticaj.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno