Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mladići krivotvorili novčanice i trošili ih u pekarama i trgovinama

27.07.2018. 07:34
Mladići krivotvorili novčanice i trošili ih u pekarama i trgovinama


Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba koje se sumnjiči za krivotvorenje novca.
– Naime, 22-godišnjeg državljanina Italije se sumnjiči da je izradio više desetaka krivotvorenih novčanica u apoenima od 50 kuna, koje je potom ustupio 18-godišnjaku i maloljetniku u dobi od 17-godina, a koji su krivotvorene novčanice dali 21-godišnjaku, uz dogovor da ih stavi u opticaj, a zaradu podijele. Tako je 21-godišnjak na području grada u posljednjih mjesec dana stavio u opticaj više krivotvorenih novčanica ( pekara, trgovina ), a jednu je ustupio maloljetnim prijateljima, koji su prošli mjesec krivotvorenu novčanicu stavili u opticaj u pekari, javljaju iz PU zadarske.
U sklopu kriminalističkog istraživanja kod njega su pronađene 4 krivotvorene novčanice u apoenu od 50 kuna, dok je kod 18-godišnjaka pronađena oprema za izradu novčanica. Protiv sve četvorice je općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja novca.