Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadarski Reformisti intenzivno se pripremaju za projekte energetske obnove zgrada

27.07.2018. 07:26
Zadarski  Reformisti  intenzivno se  pripremaju za  projekte  energetske  obnove zgrada


Alenka Košiša Čičin-Šain, glavna tajnica narodne stranke  Reformisti i zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku  učinkovitost u srijedu je posjetila Zadar gdje se susrela s Vesnom Sabolić  i Vlastom Mišurac, predsjednicama županijske i gradske organizacije  stranke te članovima predsjedništva.


Radni sastanak, kako doznajemo, protekao je u opuštenom ozračju,  iako su teme bile rad organizacija te projekti na kojima se radi. Više o tome, rekla nam je Vlasta Mišurac, predsjednica gradske organizacije Reformista.


 




– Razgovarali smo o trenutačnim aktivnostima Reformista na području cijele Hrvatske, a najviše o aktivnostima naše županijske organizacije i gradske koja je najbrojnija na našem području. Napomenuli smo  kako je naše težište okrenuto radu s mladima i projektima koji će poboljšati kvalitetu naših sugrađana, a prioritet nam je rad i suradnja na projektima teško zapošljivih sugrađana. To i jest naša glavna preokupacija i  smjer političkog djelovanja i političkih aktivnosti, jer smo mi stranka koja nije vezana za ideologije, već nam je cilj provoditi projekte za bolji i  kvalitetniji život naših sugrađana, kaže Mišurac.


 


Među projektima kojima će Reformisti na našem području dati posebnu važnost su projekti energetske učinkovitosti.


 


– Već radimo na nekoliko projekata, a jedan od njih je i energetska  učinkovitost višestambenih zgrada. Novi poziv za energetsku obnovu bit  će raspisan u rujnu, a raspisat će ga Fond za zaštitu okoliša te ćemo do  tada biti spremni. Osim toga, neki projekti su nam u nastajanju, a već se  provode u Varaždinu te ćemo se uskoro zaputiti tamo i sastati se s predsjednikom stranke Radimirom Čačićem. Planirano je da tamo imamo  savjetovanje o tome kako brže i bolje pripremiti projekte, tako da ćemo  ljetnu stanku iskoristiti za edukaciju i pripreme, ističe Mišurac.


Alenka Košiša Čičin-Šain u četvrtak se sastala i s predstavnicima tvrtke  Eko d.o.o. te je bila u posjetu mjestu budućeg  Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim.