Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadrane i turiste oduševila obitelj ponija

28.07.2018. 06:14
Zadrane i turiste oduševila obitelj ponija


Jučer ujutro na zadarskoj rivi mogle su se vidjeti pripreme za sinoćnju Noć punog miseca, a posebnu pažnu privlačili su konji, zanimljivi ponajviše djeci. Tako su atrakcija ove manifestacije postali poniji OPG-a Zvjezdan Kovač.
Willy, Lana i Mrkvica, izazvali su simpatije svih prisutnih, djece i roditelja. Naravno, dok su veći poniji vrijedno zarađivali kruh svoj svagdašnji, Mrkvica je drijemao u hladovini. Iako je manji od njih, odradio je i on možda i najvažniji zadatak za svoj OPG. Marketing, kako smo imali prigodu vidjeti, ima u malom kopitu.
Vlasnik OPG-a, Zvjezdan Kovač, koji već nekoliko godina sudjeluje na Noći punog miseca, dolazi iz Velike Gorice.
– Maleni poni je došao je sa svojom obitelji. Ovaj šareni mu je tata. Kao što vidite poniji izazivaju veliku pozornost domaćih i stranih gostiju te Zadrana. Nekoj dječici je ovo prvi put da vide konjića uživo. Radit će se samo s ova dva odrasla ponija, dok je maleni tu više zbog reklame. Za njega još nismo odredili konkretno ime jer ima tek tri mjeseca, ali trenutno ga zovemo Mrkvica. Ove dane, dakle, sve do nedjelje naši sugrađani i gosti moći će jahati dva ponija, i to u ovom dijelu gdje smo smješteni. Cijena od 30 kuna uključuje jahanje dva kruga na ovom području. Svi se mogu slikati s konjićima, pomaziti ih, a tu sa strane imamo i kutiju u koju se mogu ubaciti donacije za njih koje će se iskoristiti za njihovu hranu i održavanje, rekao je Kovač.
Iako su svi konjići izuzetna atrakcija, maleni poni Mrkvica ipak je ukrao cijeli show.