Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kuštivali i izbijali u čast legendi zadarske košarke

27.07.2020. 16:00


OLIB – Kažu da legende žive vječno. A vječnim se još karakterizira i prijateljstvo, barem ono pravo. Proteklog je vikenda na otoku Olibu održan 4. Memorijalni boćarski turnir "Bruno Marcelić". Pitat će netko, kakve veze ima jedna od legendi zadarske košarke Bruno Marcelić, boćanje i Olib. E pa velike. Bruno od davnih vremena na Olibu ima vikendicu u kojoj je s obitelji i djecom provodio svako ljeto. A ljeto bez "buća" ne bi bilo pravo ljeto pa je Bruno gotovo svakog poslijepodneva s prijateljima na olipskom zogu kuštivao i izbijao zbijajući šale i u veselju provodeći dane. Nažalost Bruno Marcelić nas je prerano napustio, ali u srcima i mislima njegovih "frendova" ostat će zauvijek. Zato su prijatelji prije četiri godine inicirali i organizirali prvi memorijalnog boćarskog turnira u Bruninu čast i spomen. A prijatelji drže do onoga što im je važno pa je turnir postao tradicionalan i svakoga ljeta boćarski parovi u maniri doktora Luigija na olipskom škoju "ćakulaju" o Brunu, ali se i žestoko bore za naslov pobjednika. Da se razumijemo, turnir je amaterski, pa su i pravila posebna, prilagođena. Ali, borba ne izostaje.


Neizvjesno i borbeno
Na ovome, 4. po redu, bilo je kao i na svakome do sada. Neizvjesno i zanimljivo. Nakon kvalifikacija tri para su ušla su u finalni dio turnira. Prvi dvoboj između para koji čine otac i sin, Zdravko i Jadran Budeša, te dva brata blizanca, Sergej i Sanjin Kleva završio je pobjedom momčadi Budeša. Bilo je "napeto" o čemu svjedoči i rezultat 21:19. U drugom meču par Robert Gajić i Branko Bondulić pobijedio je par Sergej i Sanjin Kleva rezultatom 21:16 i tim trijumfom napravio zanimljivim posljednji meč, praktički finale. Dvoboj između para Budeša i Gajić-Bondulić bio je vrlo borben i interesantan što je popratio veliki broj gledatelja Završilo je pobjedom para Gajić-Bondulić i to rezultatom 21:16 koji su zasluženo postali prvaci. U konačnom poretku par Gajić-Bondulić osvojio je prvo mjesto, drugoplasirani su par Budeša, te treći par Kleva za što su svi bili nagrađeni peharima i medaljama.


Neizbrisiv trag
– Iznimna mi je čast što smo upravo mi pobjednici ovoga, četvrtog po redu, Memorijalnog turnira "Bruno Marcelić" – kazivao je nakon konačne pobjede Branko Bondulić.
– Nije bilo lako, ali je na kraju ispalo slatko. Jer svi u konačnici žele ponijeti naslov na turniru koji se igra u čast ikone zadarske košarke – rekao je drugi član pobjedničkog para Robert Gajić.
No svakome je jasno da su na kraju svi bili pobjednici jer popularno treće poluvrijeme nije izostalo. A tamo se kao i uvijek prepričavalo mnogoštošta, naravno, uz iće i piće. Između ostalog i priča iz ljeta 1990. kada je Bruno Marcelić kao trener poveo košarkašku momčad Oliba na Otočki turnir na Istu koji su Olibljani u konačnici i osvojili. Pa vi sada recite, ako smijete, da Bruno na Olibu nije ostavio neizbrisiv trag.




»Iznimna mi je čast što smo upravo mi pobjednici ovoga, četvrtog po redu, Memorijalnog turnira "Bruno Marcelić"
Branko Bondulić


»Nije bilo lako, ali je na kraju ispalo slatko. Jer svi u konačnici žele ponijeti naslov na turniru koji se igra u čast ikone zadarske košarke
Robert Gajić


Semafor
Rezultati završnice: Zdravko i Jadran Budeša – Sergej i Sanjin Kleva 21:19, Robert Gajić i Branko Bondulić – Sergej i Sanjin Kleva 21:16, Robert Gajić i Branko Bondulić – Zdravko i Jadran Budeša 21:16.
Poredak: 1. Robert Gajić i Branko Bondulić, 2. Zdravko i Jadrana Budeša, 3. Sergej i Sanjin Kleva, 4. Stanislav Kleva i Adnan Uzunalić, 5. Mitja Korošec i Željko Milašinović, 6. Lado Butera i Ivan Šaban.