Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kod Paškog mosta izvađeno osam kubika smeća

27.07.2021. 11:53


Članovi Ronilačkog kluba Sv. Roko iz Bibinja čistili su u petak i subotu podmorje oko starog trajektnog pristaništa kod Paškog mosta u okviru kampanje »Zajedno za čišći Jadran« u koju su uključeni ronilački klubovi iz mnogih mjesta na Jadranu.
Ove godine u isto se vrijeme čistilo na više lokacija, a to su Dubrovnik, Pag, Kaprije, Rijeka i Korčula.
Kampanju provodi Udruga Argonauta, a financira tvrtka Procter and Gamble. Ciljevi kampanje »Zajedno za čišći Jadran« su udruživanje zbog zaštite morskog okoliša, vađenje što više otpada iz Jadranskog podmorja, održavanje podmorja čistim i podizanje svijesti javnosti o problemu onečišćenja podmorja.
– Izvadili smo osam kubika smeća, što krupnog, što sitnog. Bilo je tu guma, plastike. Ima tu još smeća za izvaditi, barem još pet puta toliko, saznajemo od Đanija Iglića, predsjednika Ronilačkog kluba Sveti Roko Bibinje.
Čistoća Pag ustupila im je kontejnere i odvela smeće, a kako kaže Iglić, to je suradnja koja je iznimno važna i na kojoj su zahvalni.
– Poznajemo lokaciju, opet ćemo tu čistiti, a u budućnosti planiramo nabaviti i dizalicu kako bismo lakše izvukli te gume, govori Iglić.
U ovoj je akciji sudjelovalo 20 ronioca ovog mladog, ali itekako aktivnog ronilačkog kluba.