Nastup Nele Šarić i Zorana Velića te koncert Zadar - Meksiko - Kuba

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Za kraj tjedna dva koncerta
U bogatom programu pjesama i opernih arija ističu se skladatelji koji su djelovali u Zadru u 19. stoljeću - Giovanni Salghetti-Drioli i Franz von Suppé
Željko KARAVIDA
Koncert Nele Šarić na programu je u petak

U petak, 30. srpnja u crkvi sv. Krševana u 21 sat na koncertu pod nazivom Amore Capriccioso nastupa istaknuta zadarska sopranistica Nela Šarić i pijanist Zoran Velić. Nela Šarić solo pjevanje diplomirala je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Cynthije Hansell-Bakić. Usavršavala se u klasama tenora Dennisa O’Neilla te sopranistice Nuccije Focile. Pobjednica je brojnih međunarodnih pjevačkih natjecanja, između ostalog, u Japanu, Italiji, Walesu i Austriji, a bila je i finalistica Međunarodnog natjecanja pjevača Hans Gabor Belvedere u Rusiji. Splitski pijanist Zoran Velić diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi Đorđa Stanettija i gostujućeg profesora Karl-Heinza Kämmerlinga, kod kojeg je završio i postdiplomski studij na Mozarteumu u Salzburgu. Dobitnik je brojnih državnih i inozemnih nagrada. Nastupao je sa Splitskim komornim orkestrom, orkestrom HNK-a u Splitu, Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a i Zagrebačkim solistima. Zaposlen je na Muzičkoj akademiji u Splitu kao umjetnički suradnik pri pjevačkom odsjeku. U njihovom bogatom programu pjesama i opernih arija ističu se skladatelji koji su djelovali u Zadru u 19. stoljeću - Giovanni Salghetti-Drioli i Franz von Suppé.
U nedjelju, 1. kolovoza u crkvi sv. Donata u 21 sat na rasporedu je koncert Zadar - Meksiko - Kuba. Nastupa zadarska violistica Helena Pilipović i gitarist Arturo Castro Nogueras. Helena Pilipović diplomirala je 2014. na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi Krešimira Petra Pustičkog. Pohađala je semestar na Visokoj školi za glazbu i kazalište Felix Mendelssohn u Leipzigu u klasi Guya Ben-Zionyja, a dvije godine studirala je na Penn State School of Music u SAD-u, gdje je dvije sezone djelovala kao prva viola Komornog orkestra Pennsylvanije. Trenutno živi u Njemačkoj. Gitarist portorikanskih, kubanskih i meksičkih korijena Arturo Castro Nogueras diplomirao je klasičnu gitaru kod Joaquína Clercha i ranu glazbu kod Antonyja Spirija na Konzervatoriju Robert Schumann u Düsseldorfu. Nastupao je diljem Europe, Sjeverne, Srednje i Južne Amerike. Na programu su djela Nejca Kuhara, Srđana Dedića, Dušana Bogdanovića, Carlosa Fariñasa, Joséa Elizonda i Manuela de Falle.
Ulaznice su dostupne na adresi kuzd.mojekarte.hr (https://kuzd.mojekarte.hr/) te na info pultu Kneževe palače od 11 do 13 sati i od 19 do 20 sati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)