Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nova marina otvorit će vrata razvoja

Autor: Dragana Glavočić

26.08.2008. 22:00
Nova marina otvorit će vrata razvoja


Uskoro će se krenuti u realizaciju izgradnje marine od 80 vezova. Riječ je o marini manjih dimenzija nego što je u ostalim mjestima na otoku Ugljanu, a radit će se na mjestu današnjeg mosta. Otvaranjem marine otvorit će se hotel s 80 ležaja, servisna zona za nautičare, trgovina nautičke opreme i restoran, najavljuje Bakota
Krajem kolovoza počinju se zbrajati rezultati postignuti tijekom turističke sezone. Turistička zajednica mjesta Ugljan iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate u dolascima i noćenjima stranih gostiju u privatnom, hotelskom i pansionskom smještaju.
U razgovoru s Valentinom Bakotom, direktorom TZ Ugljana, doznajemo da je ove godine zabilježeno čak četiri posto više noćenja u odnosu na proteklu sezonu. Prema strukturi gostiju ispada kako su Talijani, Slovenci, Austrijanci i Slovaci najčešće ljetovali u Ugljanu.
– Ugljan ima vrlo velik smještajni kapacitet od čak 900 kreveta u privatnom smještaju. S tim da toj brojci treba pribrojiti hotel s 204, pansion s 30 i mali obiteljski hotel s 50 ležaja. Dana, 29. kolovoza proslavljamo 100.000 noćenja, ističe Bakota.
Za ljubitelje kampiranja na svježem morskom zraku i u hladovini borova, Ugljan je zasigurno idealna destinacija s ponudom od čak osam kampova. Zbog sve bolje ponude, ali i promidžbe, kampovi na Ugljanu u ovoj sezoni imali su 10 posto više posjeta.
Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza svoje mjesto u kampovima pronašlo je najviše Slovenaca, i to čak 90 posto.
Iznimnu važnost mještani Ugljana poklanjaju uređenju okućnica, bilo da se radi o privatnoj kući ili ugostiteljskom objektu. Kao i proteklih sedam godina, tako i ove dodijelit će se priznanja za najljepši vrt, okućnicu i terasu ugostiteljskog objekta te najboljeg privatnog iznajmljivača, vlasnika kampa i ugostiteljskog objekta. Priznanja će bit dodijeljena sutra u konobi “Kaleta” s početkom u 20.30 sati. Bakota je naglasio da je dodjela priznanja probudila kod Ugljanaca natjecateljski duh te ih motivirala da njihova okućnica bude uređenija.
– Povratne informacije koje dobijemo od gostiju koji ljetuju u Ugljanu uglavnom su pozitivne. Vrlo su zadovoljni s uređenjem mjesta, s bogato razvijenom obalom u dužini od 20 kilometara. Hvaljene su brojne plaže na kojima turisti mogu uživati u miru, a da nisu dužni po cijeli dan čuvati mjesto za sunčanje ili se gurkati na plaži. Primijetili su da Ugljan ima mnogo plaža koje još nije zahvatio val komercijalizacije, a do njih je lako doći, naglašava Bakota, dodajući kako su zadovoljni jer prostor naselja nije skučen te je svojom koncepcijom mnogo bolji od ostalih mjesta na otoku.
– Bogatom gastroponudom, koja je svake godine raznovrsnija, želimo udovoljiti zahtjevima naših gostiju. Svakodnevno svježa riba i bogata ponuda na tržnici naše goste čini sretnima te ih ponovno vraća na Ugljan, kazao je Bakota te dodao da je da bi se nešto dobilo potrebno nešto i dati. Stoga će se uskoro krenuti u realizaciju izgradnje marine od 80 vezova na Ugljanu.
– Riječ je o marini manjih dimenzija nego što je u ostalim mjestima na otoku Ugljanu, a radit će se na mjestu današnjeg mosta. To područje će se fangati i očistiti tako da će se u potpunosti izmijeniti vizura mjesta. Otvaranjem marine otvorit će se hotel s 80 ležaja, servisna zona za nautičare, trgovina nautičke opreme i restoran. Smatramo da će se pokretanjem nautičkog turizma otvoriti mogućnost dolaska turista s većom platežnom moći, zaključio je Bakota.