Zatvaranje kanala 1. listopada, a mosta 1. studenoga

Slika korisnika admin
Autor: 
zdrelac
Ugljan i Pašman moraju se pripremiti za razdoblje bez mosta

Zbog početka radova na njegovom proširenju kanal Mali Ždrelac se 1. listopada zatvara za sav promet, a od 1. studenoga obustavit će se i promet istoimenim mostom. Naime, u ponedjeljak je u Domu županije održan sastanak vezan uz problematiku proširenja i produbljenja plovnog kanala Mali Ždrelac te rekonstrukcije mosta, na kojem su predstavnci tvrtki, uključeni u projekt, predstavnike JLS-a s otoka Ugljana i Pašmana informirali o trenutačnom stanju projekta "Mali Ždrelac" te su razmotrili problematiku privremenog rješenja pomorskog i cestovnog prometa između Ugljana i Pašman.

Nakon što je izabran izvođač radova - "Konstruktor inženjering" iz Splita, ovih dana očekuje se potpisivanje ugovora za izvršenje radova na kanalu i na mostu kako bi se odmah prišlo pripremnim radovima na formiranju gradilišta. Predviđeni rok trajanja radova na mostu je oko osam mjeseci što znači da će most biti pušten u promet pred sljedeću turističku sezonu, ali će kanal za sljedeću turističku sezonu biti zatvoren za promet. Na sastanku je istaknuto da će javnost i potencijalni korisnici tog plovnog puta o svemu biti na vrijeme obaviješteni. Što se tiče povezivanja otoka Ugljana i Pašmana, izvođač radova će izgraditi privremeni tehnološki nasip, koji će koristiti građevinska operativa te autobusi i osobna vozila kako bi zaposlenici mogli nesmetano putovati na posao s jednog na drugi otok i to uz poseban režim koji će uskladiti izvođač radova s Hrvatskim cestama. Isto tako postoji mogućnost da se uspostavi i brodska linija na relaciji Ždrelac - Ždrelašćica (gat Gospe od Sniga) i dalje, autobusom, spojnom cestom na državnu cestu D 110.

Na sastanku je osnovano i koordinativno tijelo čija je zadaća usuglašavanje i koordinacija između investitora, izvođača, Agencije za obalni linijski pomorski promet, jedinica lokalne samouprave s otoka Ugljana i Pašmana te Županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno