Zadarski dožupani na godišnji službenim "vectrama"

Slika korisnika admin
zupanija0309_stankozrilic
Vedran SITNICA
Stanko Zrilić i njegov kolega Đani Bunja i ljeti su u pokretu

Stupanjem na dužnost, nakon što su na posljednjim lokalnim izborima za županijsku vlast izabrani na mjesta zamjenika župana, Đani Bunja i Stanko Zrilić dobili su na korištenje i službena vozila iz županijskog voznog parka. Riječ je o osobnim vozilima marke "opel vectra", a zadarski dožupanski dvojac te bi automobile trebao koristiti isključivo u službene svrhe. No, ubrzo se pokazalo kako to u praksi nije tako.

Naime, prema našim informacijama dvojac Bunja-Zrilić službene "opel vectre" koristi i za svoje privatne potrebe. Nedugo nakon što mu je potvrđen još jedan dožupanski mandat Đani Bunja otišao je na bolovanje, a potom od 1. do 15. kolovoza na godišnji odmor. Po isteku godišnjeg odmora produžio je bolovanje do daljnjega, a cijelo to vrijeme službeno vozilo parkirano je ispred zgrade u kojoj stanuje, te ga, navodno, povremeno i koristi.

Njegov kolega po dužnosti, Stanko Zrilić, svoj godišnji odmor započeo je 3. kolovoza, a kako doznajemo, u dožupansku fotelju trebao bi se vratiti polovinom rujna. Osim što je službenu "vectru" odvezao sa sobom u Biograd na moru gdje inače stanuje, u vrijeme trajanja godišnjeg odmora Zrilić je u nekoliko navrata viđen za njenim volanom po županijskim i gradskim cestama.

Prema informacijama koje smo dobili od njegovih revoltiranih sugrađana, osim Zrilića, službeno vozilo Zadarske županije gotovo svakodnevno vozi i Zrilićeva kći.

Informaciju smo provjerili u Županiji, no od Vlatke Vučić Marasović, glasnogovornice Zadarske županije, uslijedio je tek šturi odgovor u kojem pojašnjava kako su zadarski dožupani stupanjem na dužnost dobili na korištenje službena vozila za koja su ujedno i odgovorni. Ipak, potvrdila je kako njihove županijske "opel vectre" u vrijeme godišnjih odmora nisu bile na parkiralištu Županije. Ni njihov šef, župan Stipe Zrilić, koji je u javnosti poznat po besprijekornom izvršavanju protokolarnih stvari, ovu situaciju nije želio komentirati, a kako smo doznali od Vučić Marasović, za vrijeme godišnjeg odmora koji je župan koristio u razdoblju od 3. do 14. kolovoza s prekidima radi obavljanja nekih službenih obveza, njegov je službeni automobil bio uredno parkiran na županijskom parkiralištu.

Provjerili smo i kakva je situacija s gradskom vlašću. Od Borisa Artića, pročelnika ureda Grada Zadra, dobili smo, međutim, odgovor kako niti gradonačelnik Zvonimir Vrančić, a niti njegovi zamjenici Dražen Grgurović i Darko Kasap, još uvijek nisu koristili svoje godišnje odmore.

Od zadarskih dožupana Zrilića i Bunje nismo uspjeli čuti objašnjenje, obzirom na to da nam na telefonski poziv ni jedan, ni drugi, nisu odgovarali.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika maslina
E moj narode Kad bi svi politicari bili ka moj netijak Stipe Zrilic. Novinari nebi imali o cemu pisati.