Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Festival u pravom smislu riječi

26.08.2010. 22:00
Festival u pravom smislu riječi


Još jedna press konferencija u sklopu FilmForum festivala održana je jučer u Arsenalu. Uz Branka Lustiga, koji je prisustvovao i konferenciji dan ranije, svoje viđenje zadarskog festivala iznijeli su Karl Baumgartner, Daniel Evans i Tina Trapp. Nakon što je u utorak predstavila EAVE program, Tina Trap je naglasila kako je ovaj festival izvrsna prilika za mlade glumce.
Karl Baumgartner, svjetski poznati producent i vodeći
europski distributer art house filmova, kojemu je Film Forum Zadar dodijelio novoosnovanu “nagradu Tomislav Pinter”, nazvanu po našem velikom filmskom umjetniku koji je svojom
kamerom snimio brojne domaće, ali i međunarodne filmske naslove, napomenuo je kako je gostovao na brojnim festivalima, te dobro poznaje put nastajanja i opstajanja jednog festivala, te poželio uspjeh prvom zadarskom film festivalu.
– Siguran sam da zadarski festival ima jako velike šanse da postane festival u pravom smislu riječi, kazao je Karl Baumgartner.
U srijedu navečer na zadarskom Forumu prikazan je film “Son of Babylon”, a jučer je na konferenciji u Arsenalu gostovao i Daniel Evans, jedan od producenata iračkog kandidata za Oscar. Upravo ovaj film jako se svidio Branku Lustigu, istaknuvši kako su sve majke koje su izgubile djecu, bilo u Domovinskom ratu, Srebrenici ili Bagdadu iste.
rRedatelj i producent Hermann Vaske kazao je kako je počašćen što se nalazi u Zadru, te je istaknuo kako su vidljivi entuzijazam i oduševljenje.
Nakon konferencije na Sveučilištu u Zadru održan je okrugli stol na temu “Može li Zadar postati filmska destinacija?”. U poslijepodnevnim satima u Arsenalu je Hermann Vaske predstavio svoj projekt “Creative Heads” u suradnji s Youtubeom.