Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Likovni pothvat Borisa Martinovića

26.08.2010. 22:00
Likovni pothvat Borisa Martinovića


U izložbenoj dvorani Državnog arhiva u srijedu navečer otvorena je izložba Borisa Martinovića pod nazivom Likovne vizije. Vrsni glazbenik izložio je svoje radove kojima predstavlja, kako sam naziv izložbe govori, svoje vizije.
– Prije nastupa ne smijem ništa raditi i obično me tad uhvati inspiracija za slikanje. Vjerojatno ću što više pjevam više i slikati, kazao je Martinović. A iše o njegovu stvaralaštvu progovorio je Ante Sorić:
– Pred sobom imamo nove životne pothvate Borisa Martinovića. Nitko nije u potpunosti zadovoljan onim što najbolje radi. U novom stvaralaštvu želi pokazati novu dimenziju. Sad se najdenom sukobljavamo s Borisovim spiralama, zapravo sa srcem. Riječ je o novom likovnom pothvatu Borisa Martinovića, gdje se gleda, a ne pjeva. Boris ulazi u novi svijet likovnosti koji nije jednostavan. To je dio njegovog razmišljanja i ponosim se čovjekom takvog karaktera, kazao je Sorić napomenuvši kako pjesma i slikarstvo itekako mogu ići zajedno. Za kraj je iznio mišljenje kkao i Boris Martinović kao likovni umjetnikpokaže svoj likovni put. Izložba ostaje otvorena tjedan dana.