Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nakon Benkovca, unutarnja kontrola MUP-a i u Glinskoj policiji

26.08.2010. 22:00
Nakon Benkovca, unutarnja kontrola MUP-a i u Glinskoj policiji


Čitav incident događao nakon što se nekadašnja obitelj našla u Centru za socijalnu skrb, gdje je navodno sve prošlo u redu
Ubojica Nikoline Štajdohar (23), njezin bivši suprug Josip (29) nalazi se u komi nakon što je i sebi pucao u glavu, a prema mišljenju liječnika sisačke bolnice, šanse da se oporavi su jako male.
Zanimljivo je kako se čitav incident događao nakon što se nekadašnja obitelj našla u Centru za socijalnu skrb, gdje je navodno sve prošlo u redu. Josipa je netom prije dolaska tamo presrela policija, jer je njegova majka ujutro nazvala 92 i kazala im da će njezin sin ubiti nekadašnju snahu, a možda i njezinog unuka. Iz glinske policije jučer su neslužbenim kanalima pokušali proturiti tezu kako je pušten jer ništa nije ukazivalo na moguću tragediju. Njih dvoje se u tom trenutku ponašalo normalno, Josip je samo tražio da ga puste da se igra s djetetom u obližnjem parku. Desetak minuta nakon toga se dogodila tragedija. Glinska policija više je puta prijavljivala Josipa zbog nasilničkog ponašanja, no on je i dalje bio na slobodi. Ministarstvo unutarnjih poslova ipak je u Sisak i Glinu poslalo Unutarnju kontrolu da provjeri je li se sve obavilo kako je trebalo. Naime, činjenica je da je Josip za vrijeme razgovora u Centru za socijalnu skrb kod sebe imao ilegalni pištolj kojim će poslije počiniti zločin. Isti je pištolj imao u trenutku razgovora s policajcima, tako da ostaje stalno ono pitanje jesu li ga mogli pretražiti. Koliko god je sada zapravo kasno pričati o takvim stvarima. Podsjetimo Štajdohar je ove godine kazneno prijavljen zbog nasilničkog ponašanja u obitelji i dvaput zbog zapuštanja i zlostavljanja djece, ali sudski postupci protiv njega još nisu bili pokrenuti.