Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nemamo izbora, moramo pobijediti

26.08.2010. 22:00
Nemamo izbora, moramo pobijediti


Iskreno smatram da će ishod subotnje utakmice ovisiti ponajviše o nama samima. Ako budemo igrali onako kako znamo Zagreb će pasti na Stanovima. S druge strane, ako mi ne budemo pravi, onda nam je i Velebit, kao što je već dokazao, prejak protivnik, kazao je Bilaver
Ostao je još jedan dan do utakmice 6. kola Prve HNL u kojoj će Zadar na Stanovima ugostiti momčad Zagreba. “Pjesnici” su najveće pozitivno iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva i bodovno su na vrhu izjednačeni s Hajdukom i Rijekom. Prvoligaš sa Stanova, s obzirom na četiri boda, koliko je do sada osvojio u prethodnih pet kola, nema puno izbora, u subotu se mora “pronaći” mjera momčadi iz Kranjčevićeve.
– Nadam se i vjerujem da ćemo u subotu svladati Zagreb. Već smo zaboravili što znači pobjeđivati – uvijek dobro raspoložen javio se na mobitel Josip Bilaver.
– Osvojili smo do sada samo četiri boda u pet kola i činjenica je da je to mršavi učinak. Želja nam je i motiv da se što prije i što dalje maknemo od začelja ljestvice, a to možemo samo ako počnemo osvajati po tri boda.
Svjestan je Josip da izvedbe protiv Cibalije na Stanovima i Hajduka na Poljudu nisu bile ni približno bajne.
– Protiv Vinkovčana smo djelovali stvarno loše, bili smo nemoćni tijekom svih 90 minuta. Smatram da smo iz te utakmice izvukli pouke i da ćemo i taktički i igrački biti puno bolji protiv Zagreba. Mislim da ne možemo više ponoviti toliko lošu partiju. Što se tiče gostovanja na Poljudu poprilično sam razočaran, ne toliko igrom koliko rezultatom. Smatram da smo protiv evidentno umornih hajdukovaca morali napraviti puno više. Dobro smo se branili većim dijelom utakmice da bi u završnici potpuno pali.
Zagreb je vrlo uvjerljiv, do sada su izgubili tek dva boda, a Krstanović je (zajedno s Vukušićem i Sammirom) s pet zgoditaka vodeći na listi strijelaca.
– Vidim da pobjeđuju i sigurno se radi o kvalitetnoj momčadi. Nisam ih do sada gledao, nadam se da im igra nije toliko dobra kao što pokazuju rezultati. Također vidim da je Krstanović vrlo opasan po suparnička vrata, ali se nadam da ćemo mi za njega naći lijeka. Iskreno smatram da će ishod subotnje utakmice ovisiti ponajviše o nama samima. Ako budemo igrali onako kako znamo Zagreb će pasti na Stanovima. S druge strane, ako mi ne budemo pravi, onda nam je i Velebit, kao što je već dokazao, prejak protivnik.
“Pjesnici” najavljuju kroz medije da na Stanove dolaze po pobjedu i nova tri boda.
– To nas samo dodatno može motivirati. A ja njima poručujem da i mi idemo na pobjedu. Pa ćemo vidjeti tko je tu pobjedu želio više – kazao je na kraju razgovora Bilaver.
 


Kadeti i juniori u Varaždinu


Danas počinje sezona u Prvoj HNL za kadete i juniore Zadra. U 1. kolu momčad sa Stanova gostuje kod Varaždina, utakmice kadetskih sastava igraju se u 16, a juniora u 18 sati. U ligi se natječe 16 momčadi, a konačna ljestvica dobiva se zbrojem učinka obje selekcije. Dvije momčadi s najmanje bodova ispast će iz Prve HNL.