Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Stanko Zrilić: Ne pregovaram o ulasku ni u jednu stranku

26.08.2010. 22:00
Stanko Zrilić: Ne pregovaram o ulasku ni u jednu stranku


HSS do danas nije zaprimio zahtjev za članstvom u HSS-u od strane Stanka Zrilića, te nemamo nikakvih saznanja, jednako kao ni glavni tajnik HSS-a, da je spomenuti postao naš član, kazao je tajnik ŽO HSS-a Zdravko Šarić
Stanko Zrilić, jednako kao i čelne osobe zadarskog HSS-a, opovrgava kuloarsku informaciju prema kojoj pregovara s vrhom ove stranke o prijelazu u HSS. Navodno to čini i u ime troje županijskih vijećnika izabranih iz kvote HSLS-a na zajedničkoj listi pet stranaka, kao i u ime gradskog vijećnika, također bivšeg liberala, Damira Kasapa. Prema istom izvoru Stanko Zrilić zamijenio bi Danijela Segarića na mjestu predsjednika GO HSS-a Zadar, no to u HSS-u oštro odbacuju.
– To mi nije poznato, kazao je Segarić.
– Odbacujemo sve medijske spekulacije oko pristupanja novih članova, pa i o preuzimanju jednog ustrojstvenog oblika. Županijska organizacija HSS-a do danas nije zaprimila zahtjev za članstvom u HSS-u od strane Stanka Zrilića, te nemamo nikakvih saznanja, jednako kao ni glavni tajnik HSS-a, da je spomenuti postao naš član. Prema Statutu HSS-a Predsjedništvo stranke može odlučiti i o učlanjenju određenih članova ukoliko Županijska organizacija prethodno objasni razloge odbijanja primitka u članstvo, no to ovdje nije slučaj. Nadalje, Županijska organizacija ima zadatak nadzirati i koordinirati rad svih općinskih i gradskih organizacija na svojem području, pa tako i one grada Zadra. Nagađati o promjenama na čelu vodstva bilo kojeg ustrojstvenog oblika, a bez prethodnog saznanja i dogovora sa Županijskom organizacijom krajnje je neozbiljno i pokazuje osnovno nepoznavanje našeg djelovanja. Stoga se želimo ograditi od svih sličnih napisa, te smatramo da je krajnje neodgovorno prema javnosti iznositi neprovjerene i u krajnjoj liniji neozbiljne informacije, kazao je tajnik ŽO HSS-a Zdravko Šarić.
– Ja, niti mi ne pregovaramo s niti jednom političkom strankom. Moja zadaća i moj politički prioritet je da se nelegalnog predsjednika HSLS-a i štetočinu Darinka Kosora smijeni, a to znači da na izvanrednom saboru HSLS-a ova politika rušenja HSLS-a izgubi ili dobije legitimitet. S druge strane mi, istjerani iz HSLS-a smo jasno obznanili svoju političku poziciju, imamo potpredsjednicu Vlade, klub saborskih zastupnika, državne tajnike, zamjenike župana, županijske, gradske i općinske vijećnike. U ovoj je grupaciji puno više uglednih i sposobnih ljudi nego među onima koji su ostali s Kosorom, rekao je Stanko Zrilić.
Inače, HSS u Županijskoj skupštini ima troje vijećnika izabranih s koalicijske liste HDZ-HSS-HSLS-HSP-HSU, te Dražena Pericu koji je zamijenio HSP-ovca Jozu Dragića, a koji je, još uvijek član stranke iako je županijski HSS pokrenuo postupak za njegovo isključenje. U Gradskom vijeću Zadra jedini HSS-ov vijećnik je Danijel Segarić. HSS je stranka u kojoj su prije lokalnih izbora 2009. svoje mjesto našli neki danas bivši članovi HSLS-a, među kojima i pročelnik UO za poljoprivredu i razvoj otoka Grada Zadra Ivica Katić.
 


Kasap ostaje nezavisni


Gradski vijećnik i bivši predsjednik gradskih liberala Damir Kasap odgovorio je kako nije istina da pregovara u ulasku u HSS. Upitan o tome je li izvjesni novi čelnik HSLS-a u Zadru Željko Predovan s njim razgovarao o povratku u HSLS, Kasap je kazao kako takvog razgovora nije bilo.
– Predovan nije sa mnom razgovarao, Darinko Kosor je, ali mislim da su šanse za povratak jako male. Ostajem nezavisni vijećnik, poručio je Kasap.