Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Klapa Sol najavila izlazak svog četvrtog albuma

26.08.2011. 22:00
Klapa Sol najavila izlazak svog četvrtog albuma


Spot za pobjedničku pjesmu prve večeri prošlogodišnjeg zadarskog festivala “Drž’ ti govor mala” Klapa Sol snimila je na lokacijama grada Paga


Klapa Sol je spotom za  pjesmu “Drž ti govor, mala”  otvorila ljetnu kolekciju hitova za sezonu 2011., ali i  najavila izlazak svog četvrtog albuma pod nazivom “Mediteraneo”.
 “Drž’ ti govor, mala” autorski je uradak voditelja  klape Branka Barbira  (aranžman je napravio Robert Grubišić), a prvi put je  izvedena na prvoj večeri  zadarskog zabavnog festivala. Snimatelj i režiser  ovog veselog spota je Ivica  Brusić-Brujo, a spot je sniman na lokacijama grada  Paga tijekom lipnja 2011.
“Marijola vrag se s tobom  hita, ostavi se Beckhama i  Pitta”, poručili su “Soljani”  sa svojim novim uratkom, a  o čemu se točno radi, objasnio nam je autor svih  pjesama klape Sol, pa tako i  te, Branko Barbir:
– S obzirom da na albumu  imamo većinom neke sjetnije dalmatinske pjesme,  želja mi je bila da ubacim  nekoliko “hitrijih” i duhovitijih. A kako u klapama  uvijek postoji barem jedan  teži čovik, obično je to tenor, odlučio sam napraviti  jednu odu o čoviku s pokojim kilogramom više.  “Loži” se tako Marijola na  tipove metroseksualce poput Bechama i Pitta, a mi  smo joj ipak odlučili predložiti jednog koji nudi malo više, smije se Barbir,  dodajući ipak kako su na  kraju djevojke te koje  odlučuju što im najviše odgovara.
Spot za pobjedničku pjesmu prve večeri prošlogodišnjeg zadarskog festivala  “Drž’ ti govor mala” Klapa  Sol snimila je na lokacijama  grada Paga i on je ujedno i  uvod u četvrti album klape  koji bi svjetlo dana trebao  ugledati u listopadu:
– Preostalo nam je snimiti  još samo tri pjesme. One su  gotove i čekaju u studiju da  nađemo malo vremena da  snimimo vokale. Producentski dio ne bi trebao trajati  više od mjesec dana, pa  album očekujemo u desetom mjesecu, kazuje Barbir,  dodajući kako će se na njemu naći sve njihove uspješnice izvođene u 2010. i  2011. godini, a naslovna  pjesma albuma s kojom su  osvojili drugom mjesto publike na MIK-u biti će snimljena, osim na hrvatskom,  i na talijanskom i slovenskom jeziku.
Radno ljeto klape Sol bilo  je izuzetno bogato nastupima, a nastupili su i na  nekoliko zajedničkih koncerata s Vinkom Cocom, pa  i u Sloveniji. Ostatak ljeta  članovi klape zbog obaveza  na njihovim poslovima ipak  će provesti na Pagu, no na  jesen ih već očekuju nastupi  po Sloveniji i Švicarskoj.  Ništa manje živo neće biti  niti 2012. godine kada će s  posebnom serijom slavljeničkih koncerata obilježiti  petnaest godina postojanja  klape. U to vrijeme započet  će i promocija novog albuma, a kako su članovi  klape Sol dobitnici godišnje  nagrade Zadarske županije  Barbir navodi upravo Zadar  kao mjesto odakle bi mogla  započeti njihova obljetnička  i promotivna turneja.