Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uvjetne kazne za elitnu prostituciju

26.08.2011. 22:00
Uvjetne kazne za elitnu prostituciju


Nebojša Perunović i Sara Sikirić priznali su podvođenje starleta imućnim klijentima, te kažnjeni oduzimanjem 125 tisuća kuna zarade


Pritisnuti teretom pritvora, ali i izloženosti javnosti Nebojša Perunović poznatiji kao Pancho i “njegova suradnica” Sara Sikirić priznali su da su podvodili domaće starlete i pjevačice u usponu imućnim klijentima. Tako je jučer u svega par sati okončan proces pokrenut prije nešto više od mjesec dana razotkrivanjem hrvatske “elitne prostitucije”.
Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu iza zatvornih vrata sudnice suca Joška Lokasa oboje su potvrdili kako je sve što im je tužiteljstvo stavilo na teret istina. Zato su dobili i relativno blage, uvjetne kazne.
Tako Perunović neće morati u zatvor na dvije godine ukoliko u idućih pet godina ne ponovi kazneno djelo za koje je osuđen, dok Sari Sikirić prijeti šest mjeseci zatvora ukoliko se u prostituiranje i podvođenje upusti u iduće dvije godine.
Salon za masažu
Tako je sada i službeno potvrđeno da je Pancho od ožujka prošle do lipnja ove godine podvodio najmanje devet djevojaka. Među njima su bile Marika Kiprijanovski, Simona Gotovac, Maja Morales, izvjesne “Mirela” i “Josipa”, Isabella Kim Popović i Larisa Svjetličić. I sama Sara Sikirić “radila” je neko vrijeme za Panchu. Dogovorio im je pružanje seksualnih usluga uz novčanu naknadu od namjanje 500 eura. Do toga su djevojke, ovisno o dogovoru, polovinu ili trećinu zarađenog iznosa trebale predavati njemu, dok su ostatak mogle zadržati za sebe.
Mobitelom, ali i osobno, Pancho je kontaktirao zainteresirane muškarce, te ih povezivao s djevojkama. Susreti su bili organizirani u njegovom salonu za masažu u zagrebačkom Domu sportova, no djevojke je slao i na seksualna druženja u razne stanove i hotele ili na jahte.
Kako se i na početku sumnjalo Pancho je na ovom ilegalnom biznisu od ožujka prošle godine zaradio najmanje sto tisuća kuna. Taj novac, nakon što presuda postane pravomoćna, bit će mu oduzet.
Moguća žalba
Na vlastitom ilegalnom poslu, što ga je prema presudi, pokrenula u ožujku ove godine Sara Sikirić zaradila je 25.500 kuna. I njoj će nezakonita zarada biti oduzeta, iako je njezina odvjetnica Jadranka Sloković najavila mogućnost žalbe na visinu tog iznosa.
Na sudu je Sara priznala da se povezala s Marijom Ilić, Larisom Svjetličić, izvjesnom “Pamelom”, Martinom Ban i Isabellom Kim Popović, te su zajedno na raznim zabavama i krstarenjima pružale seksualne usluge. Za to je “ubirala” 500 do 3.000 eura i novac dijelila s ostalim djevojkama.
Što su istražitelji snimili prisluškujući Pancha i Saru tako za sada ostaje u čvrsto zatvorenim sudskim spisima, a i njihovi klijenti, mahom političari, liječnici, poduzetnici i odvjetnici, neće morati svjedočiti o svojim bračnim nevjerama i seksualnim druženjima.


ESTRADA




Među djevojkama koje su se prodavale bile su Marika Kiprijanovski, Simona Gotovac, Maja Morales, izvjesne “Mirela” i “Josipa”, Isabella Kim Popović i Larisa Svjetličić.