Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Do Kožina za sedam minuta

Autor: Teuta Babajko Jamičić

26.08.2012. 22:00
Do Kožina za sedam minuta

Foto: Adam VIDAS



Mojoj majci je u nedjelju navečer u 22.30 pozlilio, doživjela je epileptički napad. Zahvaljujući brzoj intervenciji Hitne pomoći prije 23 sata već je bila u zadarskoj Općoj bolnici na Neurologiji, kaže dr. Herceg
Iako se u posljednje vrijeme na račun zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj rijetko mogu čuti lijepe riječi, dr. Marko Herceg, neuropsihijatar koji radi u New Yorku, prepun je riječi hvale za zadarske liječnike iz Hitne medicinske pomoći i Opće bolnice Zadar.
Kako rade liječnici u Zadru dr. Herceg imao se prilike uvjeriti osobno, kad je njegova majka Mirjana imala epileptični napad. Liječnici Hitne pomoći do Kožina su došli za nešto više od sedam minuta.
– Mojoj majci je u nedjelju navečer u 22.30 pozlilo, doživjela je epileptički napad. Zahvaljujući brzoj intervenciji Hitne pomoći prije 23 sata već je bila u zadarskoj Općoj bolnici na Neurologiji. Primila ju je dr. Sanja Kalanj, napravljen joj je CT, koji je pokazao da ima meningeom, dobroćudni tumor na mozgu, priča dr. Herceg, dodajući da je njegova majka tri dana ostala na Neurologiji na promatranju.
Nalaz je naknadno potvrđen MR-om, koji je Mirjani Herceg napravljen po izlasku iz bolnice u Poliklinici Sunce, jer je onaj u zadarskoj Općoj bolnici bio u kvaru. Obitelj Herceg na profesionalnosti i ljubaznosti zahvaljuje zadarskim liječnicima dr. Sanji Kalanj, dr. Anamariji Mrđen i radiologu Goranu Zubaku te dr. Vladimiru Tonkoviću u “Suncu”.
– Da se ovakav slučaj dogodio u New Yorku, moja majka bi dobila isti tretman. Mi smo u Kožinu tri tjedna na godišnjem odmoru, a u Ameriku se vraćamo 3. rujna. Moja majka, koja je uvijek bila zdrava žena, dobro nas je prestrašila, no liječnici su pravovremeno reagirali i sve je dobro završilo, kaže dr. Herceg, dodajući da dijagnoza, iako je napadaj bio strašan, nije tako strašna, točnije tumor nije zloćudan.
Razvoj bolesti dalje će pratiti newyorški liječnici. U Zadru su, kako kaže dr. Herceg, liječnici profesionalno odradili svoj posao. Osim liječnicima dr. Herceg na potpori zahvaljuje i obitelji Bilaver.