Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Luka Modrić danas potpisuje za Real!

Autor: Marko Cvijanović

26.08.2012. 22:00
Luka Modrić danas potpisuje za Real!

Foto: PIXELL



Visina transfera trebala bi se kretati između 38 i 40 milijuna eura, a hrvatski reprezentativac bi u “Realu” trebao igrati za godišnju neto plaću od 4,5 milijuna eura


Iz kuta običnog čitatelja to izgleda otprilike ovako: Luka Modrić potpisuje u ponedjeljak? Ajde? Slušam to od lipnja. Od ponedjeljka do ponedjeljka. Kažete da je ovaj put za ozbiljno? Ajde da i to vidimo. Uistinu, ljetna “trakavica” o prelasku najboljega hrvatskog nogometaša iz Tottenhama u madridski Real potrajala je dovoljno dugo da se više nitko i ne obazire kada “dobro obaviješteni izvori” potvrde da će potpis na obrascu “kraljevskoga kluba” osvanuti baš danas. Što bi rekli čitatelji, “ajde da i to vidimo”.
Jučer su opet osvanule dvije kontroverzne vijesti kad su u pitanju Modrić, Tottenham i Real. Sportski dnevnik iz Barcelone, El Mundo Deportivo objavio je da su se čelnici dvaju klubova konačno dogovoril oko transfera. Prema njihovim izvorima, preostale su za riješiti samo formalnosti ugovora između klupskih pravnih službi prije nego što tijekom ponedjeljka Real konačno predstavi Modrića kao novog igrača. Pritom nije nebitno istaknuti da Real maksimalno nastoji izaći ususret Milanu kad je u pitanju budućnost brazilskoga veznjaka Kake. Otegotna okolnost je činjenica da Milan za Kaku nije spreman platiti više od mizernih trinaest milijuna eura. Madrižani će ga teško pustiti za svotu ispod 20 milijuna eura.
Za razliku od El Munda Deportiva, madridski AS navodi da Modrić i dalje trenira sam u Tottenhamovu trening centru u Chigwellu i da bi to mogao činiti još punih tjedan dana do zadnjeg dana ljetnog prijelaznog roka. AS navodi da će predsjednik Spursa, Daniel Levy, taktizirati do posljednjeg trenutka i da bi se Modrićev transfer definitivno mogao rasplesti tek u zadnjim satima petka, 31. kolovoza.
Visina transfera trebala bi se kretati između 38 i 40 milijuna eura, a Modrić bi u Realu trebao igrati za godišnju neto plaću od 4,5 milijuna eura, što je skoro duplo više u odnosu na dosadašnja primanja u Tottenhamu (2,5 milijuna eura neto). Jednostavnom računicom dolazi se do brojke od 18 milijuna eura koje će Modrić zaraditi tijekom igranja u “kraljevskom klubu”, što znači da će postati jedan od najbolje plaćenih sportaša u Hrvatskoj.


CHIGWELL




AS navodi da Modrić i dalje trenira sam u Tottenhamovu trening centru u Chigwellu i da bi to mogao činiti do zadnjega dana ljetnog prijelaznog roka