Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Modrić potpisao za Real!

Autor: Z L

26.08.2012. 22:00
Modrić potpisao za Real!

Foto: FAH



Luka Modrić postao je novi igrač reala iz Madrida. kako su objavili i Real i Tottenham na klupskim stranicama, postignut je dogovor o njegovom prelasku, nkaon čega je Modrić stigao u Madrid i uspješno prošao liječnički pregled.
Modrića su fotoreporteri Marce ulovili kako maše ispred dole spomenute klinike, koja je je dobro poznata navijačima Reala. U njoj i ostala pojačanja kluba obavljaju liječničke preglede prije potpisa, javlja index.hr.
U moru brojki koje se spominju oko Modrićevog transfera, izdvajamo onu koju navodi najtiražniji španjolski dnevni list, prema čijem pisanju će Tottenham za prodaju Modrića četiri godine prije isteka ugovora, dobiti 35 milijuna eura odštete i još 7 milijuna bonusa, ovisno o Modrićevom učinku u sljedećeih pet godina ugovora s Realom.
Bivši Modrićev klub također je službeno priopćio da prodaje Modrića u Real, kao i da je s tim klubom potpisao partnerski sporazum, po kojem će klubovi surađivati  u pogledu igrača, trenera i komercijalnih odnosa.
Slijedili su bomboni iz usta oba predsjednika. Florentino Perez: “Jaka veza i bliskost između naša dva kluba rezultirala je cementiranjem dugotrajnog partnerstva i uspješnim transferom Luke Modrića. Oduševljeni smo što Luki možemo poželjeti dobrodošlicu i radujemo se bliskoj suradnji s Tottenhamom.”
Daniel Levy: “Luka je bio sjajan igrač za nas i iako se nismo htjeli rastati s njim, drago nam je da odlazi u Real, klub s kojim se radujemo dijeliti dug i produktivan partnerski odnos.”
Tottenham je napomenuo kako je Luka od dolaska iz zagrebačkog Dinama u ljeto 2008., za klub upisao 160 nastupa i 17 golova. “Želimo mu uspjeh u budućnosti.”
Uvijek dobro obaviješteni engleski tabloidi, u ovom slučaju Daily Mail, navode kako je Real potpuno potukao Tottenham u ovom poslu: Ne samo da su im uzeli najboljeg igrača, nego su to napravili za osjetno manji iznos koji je ultimativno zahtijevao Daniel Levy, predsjednik Spursa.
Dok smo jučer prenijeli pisanje engleskih i španjolskih medija kako Modrić odlazi u Real za 34 milijuna funti (otprilike 42 milijuna eura), uz bonuse koji bi Tottenhamu u iduće tri godine mogli donijeti još pet milijuna eura, Mail danas otkriva kako će se Tottenham na kraju morati zadovoljiti s 27 milijuna funti (34 milijuna eura). (index.hr)