Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Modrić: S Realom želim osvojiti baš sve!

Autor: Marko Cvijanović

26.08.2012. 22:00
Modrić: S Realom želim osvojiti baš sve!


Čast mi je i ponos biti igrač Reala, najvećeg i najboljeg kluba na svijetu. Dat ću sve od sebe za dobar rezultat – kaže Luka Modrić, koji će zarađivati 4,5 milijuna eura po sezoni
Luka Modrić je novi igrač Reala! Najbolji hrvatski nogometaš danas je potpisao petogodišnji ugovor s “kraljevskim klubom” temeljem kojega će godišnje zarađivati 4,5 milijuna eura, transfer se s određenim bonusima procjenjuje na 42 milijuna eura, što je rekordan iznos kad su u pitanju prelasci igrača s ovoga područja. Luki se danas ispunio san.
Sunce je obasjavalo travnjak slavnoga Santiago Bernabeuu dok je na središnjem dijelu igrališta pozirao brojnim fotoreporterima u dresu Reala s brojem devetnaest na leđima i u društvu oca Stipe, supruge Vanje i sinčića Ivana, a onda pokazao dio svoga raskošnoga nogometnoga umijeća. Ovako je govorio Luka kao novi igrač Reala:
– Čast mi je i ponos biti igrač Real Madrida, najvećeg i najboljeg kluba na svijetu. Dat ću sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat – kaže Luka Modrić, koji se ne obazire pretjerano na činjenicu da Real nakon samo dva odigrana kola zaostaje za Barcelonom čak pet bodova.
– Nije bitno kako je sezona počela, nego kako će završiti. Uostalom, rano je još za procjene, preostaje nam još puno utakmica u svim natjecanjima. S Realom ove sezone želim osvojiti baš sve – Ligu prvaka, Kup i prvenstvo.
Prije nego što počne s Realom osvajati trofeje, Luka je svjestan da ga čeka “krvava” borba za mjesto u prvoj Mourinhovoj jedanaestorici. Konkurencija? Khedira, Xabi Alonso i ponajprije Özil.
– Mogu igrati na svim pozicijama u veznom redu, a na treneru je da odluči koja će to točno biti. Ja ću dati sve od sebe da pomognem momčadi u postizanju što boljih rezultata. Naporno ću raditi da bih izborio mjesto u prvih jedanaest, ali spreman sam odgovoriti tom izazovu. Vjerujem da imam sve što je potrebno da bih igrao u Realu. Želim napredovati i uživati u nogometu. Zahvalan sam Tottenhamu, ali ovo je novo poglavlje u mom životu. Ovo je najveći klub na svijetu, s najboljim igračima. Xabi Alonso, Di Maria, Higuain… Jedva čekam zaigrati s njima. Kad sam čuo da me Real želi, sve ostalo je postalo nebitno. Bio sam jako uzbuđen. Protekli mjeseci su mi bili teški, jer su se pregovori otegli. Ponekad se činilo da neće biti kraja. Zašto broj 19? Izabrao sam devetnaesticu, jer nijedan drugi koji sam htio nije bio slobodan – kaže Modrić, kojega uskoro očekuju dugi razgovori s Joseom Mourinhom.
– Bit će vremena za razgovor s trenerom – poručio je Luka, koji čak može osvanuti u momčadi Reala već u srijedu u uzvratnoj utakmici španjolskoga Superkupa protiv Barcelone s obzirom da je sportski direktor “kraljeva” uspio tijekom jučerašnjega dana registrirati hrvatskoga veznjaka. Teško je, doduše, očekivati Modrićev nastup s obzirom na njegovu tjelesnu pripremljenost i visoke Mourinhove kriterije. Što god, Luka je dobio nadimak El Pajaro. Na španjolskom – ptica. Konačno je sletjela na Santiago Bernabeu. Sretan let, El Pajaro!