Foto: Ivan JAMIČIĆ
U četvrtak, 30. kolovoza izlazi novi broj priloga Spiza. Tema našeg priloga o gastronomiji i kulturi jela, koji dobivate besplatno uz Zadarski list, ovoga puta su smokve. Smokvama, koje još nazivaju i biblijskim cvijetom jer plod čini prema unutra uvijeni cvijet dok su pravi su plod sjemenke, inspirirani su i deserti zadarskog Gourmenta Kalelarga u Art hotelu Kalelarga.
Slastičarka Mirjana Pilipović, spajajući nespojivo sa spojivim, kombinirajući smokvu, rogač, maslinovo ulje, lavandu… pokazala nam je kako kreira slatke delicije koje veličaju sva čula. Osim smokava, u Spizi ćete naći i recepte za breskve, grožđe i paprike, te za riblje specijalitete iz restorana “Il Padrino”. Donosimo i priču o mladoj Francuskinji koja o mljekarskoj prizvodnji uči u Sirani Gligora u Kolanu. “Spizu” zaokružujemo Hrvatskom kulinarskom reprezentacijom, koja će se za Kulinarsku olimpijadu pripremati u Falkensteinerovom Hotelu & spa Iadera u Punta Skali.
najnovije
najčitanije
Županija
održive zajednice
Udruzi Volim Vlašići Večernjakova nagrade „Zeleni leptir 2023.”
Zadar
Od subote
U gradskim vrtićima počinju e-Upisi
Kolumne
TV SVEKRVA
Copy paste novinari
Scena
izvor ekskluzivno otkriva
Hailey Bieber razmatra probno razdvajanje od supruga Justina: ‘Treba joj vremena’
Zadar
Nebriga vozača
Na zadarskim cestama više od 2 000 vozila kojima je istekla prometna, a jedna skupina je najgora
Županija
U POLA SATA
Nin opet poplavljen!
Županija
TURIZAM NA OTOCIMA
PROFESORICA ČUKA: “Vir je ekstremni primjer pretjerane i nekontrolirane gradnje”
Zadar
TUŽNA VIJEST
Preminuo fra Josip Vrdoljak, višegodišnji gvardijan i župnik u Zadru
Zadar & Županija
NOVI SKANDAL
Skoro 5 milijuna eura moćnom zadarskom HDZ-ovcu za privatni hotel
Zadar
PANEL RASPRAVA