Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tražio se tanjur više

Autor: Teuta Babajko Jamičić

26.08.2012. 22:00
Tražio se tanjur više

Foto: Zvonko KUCELIN



Znamo otkuda kritike stižu i to nas ne zabrinjava previše. Nezadovoljnih pojedinaca uvijek je bilo i uvijek će biti, dok je većina zadovoljna. Nama je najvažnije da smo uspjeli oživjeti rivu, a što se tiče ugostitelja, nemamo nikakvih pritužbi, kaže Horžić
Iako su mišljenja  oko “Zadarskog berekina” u  javnosti i dalje podijeljena,  svidjelo se to nama ili ne,  činjenica jest da nova turistička manifestacija na kraju  kolovoza oživjela je zadarsku  donju rivu. Iz redova kritičara najglasniji su oni koji  događanja na donjoj rivi ne  doživljaju zadarskim jer ih ne  mogu poistovjetiti s našim  gradom.
Nezadovoljnicima koji se  potpisuju kao grupa građana  nekadašnjeg antičkog grada  Zadra, “Zadarski berekin” nije se svidio niti u jednom segmentu. Najviše zamjerki imaju na gastronomsku ponudu,  koju su organizatori Udruga  Prijatelji Plovanije predstavili kao autohtonu, zadarsku  gastronomiju.
Ivana Horžića iz Udruge  Prijatelji Plovanije, koji navodi da su nakon “Zadarskog  berekina” u malom minusu,  ne zabrinjavaju kritike jer, kako kaže, dolaze tek od nezadovoljnih pojedinaca.
– Znamo otkuda kritike  stižu i to nas ne zabrinjava  previše. Nezadovoljnih pojedinca uvijek je bilo i uvijek će  biti, dok je većina zadovoljna.  Nama je najvažnije da smo  uspjeli oživjeti rivu, a što se  tiče ugostitelja, nemamo nikakvih pritužbi, kaže Horžić,  dodajući da se za rižot od  lignje i sipe, balakar na bijelo  i tunu tražio tanjur više.
Iako se meso peklo na rivi,  što su primijetili dežurni kritičari, Horžić kaže da se nije  prodavalo baš najbolje. Ćevape, koji su odlukom organizatora zabranjeni, kako  Horžić kaže, moglo se naći  samo na jednom štandu, i to  svega par kilograma. Horžić  priznaje da je u tom jedinom  slučaju popustio jer su ga  ugostitelji zamolili.
– Zbog kupača najavljene  igre preselili smo iza pozornice. Dečki su to odradili na  vrijeme i u vrlo kratkom roku.  Sve u svemu zadovoljni smo,  kaže Horžić, koji najavaljuje  da će sljedeće ljeto organizirati nekoliko fešti u lipnju,  srpnju i kolovozu, s tim da će  svaka imati svoju tematiku.