Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Treći bod bez zgoditka

Autor: A. Grgić

26.08.2012. 22:00
Treći bod bez zgoditka


Niti u četvrtoj utakmici za redom koju su odigrali na svojem travnjaku igrači Cibalije nisu uspjeli doći do toliko željene pobjede. S druge strane Zadar je dobio po što je došao, osvojili su bod što im više donosi u psihološkom smislu nego bodovno. Momčad Dalibora Zebića tako je i treći put ove sezone uspjela osvojiti bod sačuvavši svoju mrežu, tj. bez da su postigli zgoditak.
Vinkovčani su od prve minute krenuli žestoko, pod stalnim su pritiskom držali zadnji red obrane Zadrana, ali opet se pokazalo kako nemaju čovjeka koji će odigrati kvalitetan zadnji pas i dovesti protivnika u mat poziciju. Pritisak Kopićevih igrača trajao je desetak minuta u kojem su vremenu ostvarili tek jednu polupriliku. U nastavku se Zadar oslobodio pritiska i počeo prijetiti Matkoviću, u 13. minuti uputili su prvi šut prem golu Vinkovčana, Bilaver dosta neprecizno.
Tri minute kasnije Mršić prisiljava Matkovića na reakciju, jer je ovaj uputio dosta snažan udarac iskosa, Matković odbija lopu u polje. U 20. minuti Cibalia ima najbolju priliku do tada, iz kornera loptu je u šesnaesterac nabacio Bartolović, a Matoš lijepo glavom pod prečku, no, vratar Zadrana se nije dao iznenaditi već je loptu izbio u korner. Sredinom poluvemena Zadar se upotpunosti otvorio i prijeti sve češće, prvo su Mršić i Bilaver promiješali obranu domaćina, ali je Bilaver na kraju traljavo šutirao. Potom su u prilici Ivančić i Mršić, ovaj posljendi također loše završva napad. Niti Cibalia ne ostaje dužna, Vitaić i Bartolović pokušavaju povući momčad, iz takve jedne akcija Muženjak je imao lijepu priliku, ali plasirani šut nije pogodio željeno mjesto. Mladi Mišić pokušava svojom brzinom doći u poziciju za gol, tako se 35. minuti driblingom oslobodio svoja dva čuvara i dobro opalio, ali je na mjestu bio vratar Gluić. Do kraja poluvremena obje strane pokušavaju doći do pogotka, ali obrane su na visini zadatka i otklanjaju svaku opasnost po njihov gol, tako da onih sto postonih situacija nije bilo.
Nije ih bilo u prvom ali je bilo u drugom, po jedna na obje strane. Prvo je Vitaić u 52. minuti idealno poslužen od Mitrovića izbio pred Gluića, ali težu loptu iz skoka nogom šalje pored gola. Slično uzvraća Mršić dubinskom loptom je poslužen kao na pladnju u prazan prostor nakon čega izbija sam pred Matkovića, ali umjesto u gol loptu šalje visoko preko gola. Treneri izmjenama pokušavaju podići nivo igre, ali i dalje sve ostaje na pokušajima, očito su oba trenera prvo željela zaštiti svoju mrežu, a potom što naprave naprijed, pogotovo se to odnosilo na Zadrane, koji su s pet igrača u veznoj lini gusto držali zatvoren prilaz svojem golu. Ne može se poreći želja Vinkovčana da konačno upišu pobjedu, ali dosta toga nije štimalo u njihovim redovima. Ponajprije prijem lopte, pa jako često netočna proigravanja i na kraju predaleko su stajali u situacijama kada su gosti primali loptu, pa ispada kako su Zadrani s malo više hrabrosti mogli doći i do sva tri boda.


CIBALIA – ZADAR 0:0


VINKOVCI – Stadion Cibalije. Gledatelja: 800. Sudac: Duje Strukan (Split) 6.5. Žuti kartoni: Prahić, Župan (Zadar).
CIBALIA: Matković 6.5, Muženjak 6, Župarić 6.5, Mitrović 6.5, Rugašević 6, Mazalović 6.5, Vitaić 6.5, Čulić 6 (od 57. Koledić 6), Matoš 6.5, Mišić 6 (od 79. Tokić-), Bartolović 6.5 (od 70. Puljić-).
ZADAR: Gluić 7, Prahić 6, Jerbić 6.5, Bilen 6.5, Bilaver 6 (od 84. Gržan-), Župan 6.5, Tokić 6, Banović 6, Sarić 6.5, Maršić 6.5 (od 66. Jolić 6), Ivančić 6 (od 74. Begonja-).




Kup: Zadar u srijedu protiv Belišća


Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa početkom kolovoza ždrijebom je odredilo parove i domaćine utakmica pretkola. I ove sezone Zadar u najmasovnije klupsko natjecanje u Hrvatskoj kreće od pretkola u kojem će biti domaćin trećeligašu Belišću. Igra se jedna utakmica, termin je srijeda 29. kolovoza (18 sati), a pobjednik ulazi među 32 najbolje momčadi. Zbog vrlo loših rezultata Zadra u Kupu unatrag nekoliko godina Zadarska županija u ovom natjecanju ima pravo samo na jednog predstavnika. Na internet stranici Belišća komentirali su kako “naši dečki nisu imali sreće na ždrijebu”…
– Odlazak u Zadar za više nego skroman klupski proračun, koji je toliko mizeran da ga se niti ne naziva buđet, znači veliki izdatak, gotovo ne snosiv. “Krpanje” i spajanje kraja sa krajem iz dana u dan i kola u kolo u 3. hnl postala je ružna realnost, a milijunski proračuni posljednjih godina druge lige Belišća, prije pada u sadašnji rang natjecanja, danas mnogima zvuče kao san. Iz tog razloga će se, jer se svi u klubu beziznimno i sportski žele suprotstaviti svom protivniku u Kupu, pomoć za pokrivanje troškova odlaska u Zadar tražiti i od grada, županije, ali i saveza koji, očekivanje je, skrbi za svoje, još do prije par godina jedne od prvih prejanica klupskog nogometa sa ovih prostora… – piše na stranici www.nkbelisce.com.


PRVA HNL


Rezultati 6. kola: Cibalia – Zadar 0:0, Dinamo – Zagreb 6:0 (Alispahić 33, Vida 36, Sammir 40-11m, 53, Beqiraj 65, Leko 87), Istra 1961 – Split 1:0 (Ottochian 24), Slaven Belupo – Lokomotiva 3:2 (Vugrinec 28, Batarelo 30, Gregurina 84 / Kramarić 3, Boras 17), Inter – Rijeka 2:0 (Šarić 79-11m, 89-11m)Nedjelja: Hajduk – Osijek (igrano u kasnijem terminu)


1. Dinamo
6
5
1
0
17:5
16


2. S. Belupo
6
5
0
1
13:6
15


3. Lokomotiva
6
3
2
1
9:5
11


4. Hajduk
5
3
1
1
10:5
10


5. Istra 1961
6
3
1
2
6:5
10


6. Osijek
5
2
3
0
5:1
9


7. Split
6
3
0
3
9:7
9


8. Rijeka
6
1
3
2
4:7
6


9. Inter
6
1
2
3
5:9
5


10.Zadar
6
0
3
3
3:9
3


11.Cibalia
6
0
2
4
3:10
2


12.Zagreb
6
0
0
6
2:17
0


Raspored 7. kola: Zadar – Istra 1961 (1. rujna, 19 sati), Split – Inter, Zagreb – Cibalia, Lokomotiva – Dinamo, Osijek – Slaven Belupo, Rijeka – Hajduk.


Izjavili su


DALIBOR ZEBIĆ, TRENER ZADRA
– S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo odlazimo zadovoljniji. Bila je ovo čvrsta muška utakmica, a bilo je teško vrijeme za igrati. Imali smo šanse, no nismo uspjeli. Cibaliji čestitke na korektnoj igri, a nama treba dodatno samopouzdanje i bodovi koji će nas maknuti sa dna. Nadam se da ćemo u subotu napraviti više nego danas.
ŽELJKO KOPIĆ, TENER CIBALIJE
– Mi smo u pripremi najavili kako ćemo učiniti sve da dobijemo ovu utakmicu, znali smo i da 90 minuta ne možemo ganjati ne znam što. Išli smo na to da prvo poluvrijeme ne damo Zadru priliku, a drugi dio smo bili znatno otvoreniji i izgledali bolje nego do sada. Nešto se ipak događalo pred vratima Zadra, no nažalost nismo uspjeli zabiti i osvojiti toliko željene bodove. Ipak, ovo mi daje nadu da idemo ka boljem, bili smo čvrsti, kompaktni sa mladom ekipom. Sa Matošem u sredini dobili smo pomak i vidim neke stvari koje su bolje, no jasno kako će nam trebati vremena da dođemo do onoga što želimo svi.